13 °C Budapest
Selective focus of man kissing and touching woman while relaxing together taking shower in the morning. Horizontal shot

Szex, szerelem, gyengédség: így lehet intim a párkapcsolat kánikulában is

2021. július 17. 11:00

Óriási a hőség az utóbbi időszakban, a hőmérséklet tartósan 30-35 °C felett van, ami meglehetősen igénybe veszi szervezetünket. Sok dolog válik nemkívánatossá a kánikulában: öltözködni, dolgozni, nehéz ételeket enni és legyünk őszinték, szeretkezni a partnerünkkel. Mit tehetünk azért, hogy komfortosabb, kellemesebb intim pillanatokat szerezzünk magunknak ebben az olvasztó hőségben?

Hiába zuhanyozunk többször egy nap, pillanatok alatt elillan a frissesség érzése a 35 fok feletti hőmérsékletben. Az izzadt, ragadós bőr tapintása és a folyamatos diszkomfortérzet azt eredményezi, hogy nincs kedvünk a szeretkezéshez sem. Szakértők szerint viszont a nap növelheti nemi vágyainkat és az ilyenkor kapott extra D-vitamin fokozhatja orgazmusunkat is.

Kezdjük a zuhany alatt!

Talán nem tűnik olyan ideálisnak, mint ahogy azt a filmekben látjuk, de ilyen hőségben jól tud esni lehűteni magunkat már az elején, így amellett, hogy higiénikusabbnak érezzük magunkat, egy plusz izgalmi faktort is beleviszünk és persze az sem utolsó szempont, hogy nem olvadunk el a hálószobában a melegtől.

Időzítsük az együttléteket kora reggelre vagy késő estére!

Nem sokkal ugyan, de reggelente és esténként pár fokot csökken a hőmérséklet. Kellemesebb lehet, ha szerelmes pillanatainkat ekkora tartogatjuk, nem tűz a nap, egy kis kereszthuzatot biztosítva komfortosabb pillanatokat szerezhetünk magunknak.

Használjunk légáteresztő ágyneműt!

Talán az utolsó, amire gondolnánk a jó szex-élménnyel kapcsolatban melegben az, hogy milyen ágyneműt és ágyneműhuzatot használunk. Pedig fontos szerepük van a hőmérséklet szabályozásában és a verejtékezésben. Érdemes pamut ágyneműt használni, hogy kevésbé izzadjunk, ragadjunk a forró éjszakákon.

Hagyjuk el a hálószobát!

Ha van a házban egy hűvösebb hely, például csempe, járólap, márványos felület, változtassunk helyszínt és próbáljuk ki ilyen helyen a szeretkezést! Valószínűleg nem lesz olyan kényelmes, mint az ágyban, de ki tudja, talán az is lehet, hogy állandó helyszín lesz ebben a forró időszakban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Használjunk klímaberendezést!

Nagyon jó megoldás, hogy kellemes hőmérsékletet varázsoljunk otthonunkba. Arra azonban fontos odafigyelnünk, hogy ne legyen túl hidegre állítva és ne érje fedetlen testünket a hűs levegő, kerülje az ágyat a légáram. Használatával viszont nem kell aggódnunk frissességünket illetően és nagyobb eséllyel jön meg a kedvünk is egymáshoz.

Klímaberendezés használatakor fontos arra figyelni, hogy mindkét fél komfortosan érezze magát. Kutatások szerint az irodában dolgozó nők sokszor áldozatul esnek annak, hogy a férfiak túl alacsonyra állítják a hőmérsékletet, mivel eltérő sebességű az anyagcseréjük és ezáltal a hőérzetük is

- tette hozzá Váradi György lakossági klímaszakértő, a Fisher Klíma vezetője.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm