23 °C Budapest
kőműves, szakmunkás, két kezi munkás, drága örökösök, molnár gusztáv

Anyagi csőd miatt állt kőművesnek a Drága örökösök sztárja: Nekem nem büdös a kétkezi munka

2021. május 9. 16:35

Kőművesen kis beállt dolgozni Molnár Gusztáv, a Drága örökösök sztárja. Akinek anyagi értelemben a túlélést jelentette, hogy kapott munkát a koronavírus okozta vészterhes időkben.

Alig néhány hete a Facebookon is segítséget kért Molnár Gusztáv, a Drága örökösök sztárja, hogy segítsenek neki az emberek túlélni a koronavírus okozta munkanélküliséget. A kérés bevált, a színészt rengetegen keresték, így például egy dabasi étterem tulajdonosa is.

Igen, valóban beálltam kőműveskedni, csempézni, segítettem a felújításban, nekem nem büdös a kétkezi munka

- mondta el a Blikknek Molnár Gusztáv. A színész arról is beszélt, hogy sok megkeresést kapott például vendéglátó helyekről, de úgy gondolta, nem az a legjobb megoldás, ha a neki szóló ajánlatokat ő maga közvetíti tovább. Éppen ezért nagyobb tömegeket érint probléma okán egyeztetni kezdett a Független Előadó-Művészeti Szövetséggel.

A színész a lapnak beszélt arról is, hogy szeretne éttermeket, vendéglátóhelyeket buzdítani arra, legyenek nyitottak a művészetekre. Szervezzenek koncerteket, irodalmi esteket, támogatva ezzel a hónapokig munka nélkül maradt művészeket, akik közül sokan hatalmas adósságot halmoztak fel. Molnár Gusztáv azt is elmondta a lapnak, hogy az ő helyzete a segítségfelajánlásnak hála, rendeződni tudott.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem ért véget a munkaerőpiac válsága

Az OECD legfrissebb, februári statisztikáiból kiderült, hogy a szervezet tagállamainak egy része kilábalóban van a pandémia okozta gazdásági károkból, azonban a magyar számok egyelőre inkább további visszaesést mutatnak. Mint ismeretes, Magyarországon a koronavírus egy több éve tartó fokozatos javulás eredményeit vetette vissza. Bár a 2021 februári 4,5 százalékos munkanélküliségi ráta enyhe javulást jelent az év eleji 4,9 százalékoshoz képest, a munkanélküliek száma még mindig 213 ezer fő volt, ami az előző év azonos időszakához képest 46 ezer fős emelkedést jelent.

A negatív hazai munkaerőpiaci folyamatok ráadásul bizonyos rétegeket sokkal jobban érintenek, így például a járvány egyik legnagyobb vesztesei a fiatalok, az összes munkanélküli közel ötöde közülük került ki. A 15–24 éves munkanélküliek száma ugyanis a járvány által átírt 2020-as év következtében idén februárra 41 ezer főre, munkanélküliségi rátájuk 2,8 százalékponttal, 13,5%-ra nőtt. Az életkorból adódó kitettségen túl természetesen az sem mindegy, milyen ágazatban dolgozik az ember. A koronavírus okozta lezárások legnagyobb vesztesei között ott volt a turizmus és vendéglátás, a kultúra, a járműgyártás és logisztika, de még a bányászat is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?