20 °C Budapest
kőműves, szakmunkás, két kezi munkás, drága örökösök, molnár gusztáv

Anyagi csőd miatt állt kőművesnek a Drága örökösök sztárja: Nekem nem büdös a kétkezi munka

2021. május 9. 16:35

Kőművesen kis beállt dolgozni Molnár Gusztáv, a Drága örökösök sztárja. Akinek anyagi értelemben a túlélést jelentette, hogy kapott munkát a koronavírus okozta vészterhes időkben.

Alig néhány hete a Facebookon is segítséget kért Molnár Gusztáv, a Drága örökösök sztárja, hogy segítsenek neki az emberek túlélni a koronavírus okozta munkanélküliséget. A kérés bevált, a színészt rengetegen keresték, így például egy dabasi étterem tulajdonosa is.

Igen, valóban beálltam kőműveskedni, csempézni, segítettem a felújításban, nekem nem büdös a kétkezi munka

- mondta el a Blikknek Molnár Gusztáv. A színész arról is beszélt, hogy sok megkeresést kapott például vendéglátó helyekről, de úgy gondolta, nem az a legjobb megoldás, ha a neki szóló ajánlatokat ő maga közvetíti tovább. Éppen ezért nagyobb tömegeket érint probléma okán egyeztetni kezdett a Független Előadó-Művészeti Szövetséggel.

A színész a lapnak beszélt arról is, hogy szeretne éttermeket, vendéglátóhelyeket buzdítani arra, legyenek nyitottak a művészetekre. Szervezzenek koncerteket, irodalmi esteket, támogatva ezzel a hónapokig munka nélkül maradt művészeket, akik közül sokan hatalmas adósságot halmoztak fel. Molnár Gusztáv azt is elmondta a lapnak, hogy az ő helyzete a segítségfelajánlásnak hála, rendeződni tudott.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem ért véget a munkaerőpiac válsága

Az OECD legfrissebb, februári statisztikáiból kiderült, hogy a szervezet tagállamainak egy része kilábalóban van a pandémia okozta gazdásági károkból, azonban a magyar számok egyelőre inkább további visszaesést mutatnak. Mint ismeretes, Magyarországon a koronavírus egy több éve tartó fokozatos javulás eredményeit vetette vissza. Bár a 2021 februári 4,5 százalékos munkanélküliségi ráta enyhe javulást jelent az év eleji 4,9 százalékoshoz képest, a munkanélküliek száma még mindig 213 ezer fő volt, ami az előző év azonos időszakához képest 46 ezer fős emelkedést jelent.

A negatív hazai munkaerőpiaci folyamatok ráadásul bizonyos rétegeket sokkal jobban érintenek, így például a járvány egyik legnagyobb vesztesei a fiatalok, az összes munkanélküli közel ötöde közülük került ki. A 15–24 éves munkanélküliek száma ugyanis a járvány által átírt 2020-as év következtében idén februárra 41 ezer főre, munkanélküliségi rátájuk 2,8 százalékponttal, 13,5%-ra nőtt. Az életkorból adódó kitettségen túl természetesen az sem mindegy, milyen ágazatban dolgozik az ember. A koronavírus okozta lezárások legnagyobb vesztesei között ott volt a turizmus és vendéglátás, a kultúra, a járműgyártás és logisztika, de még a bányászat is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm