12 °C Budapest
Kígyózó sorok a reptéren: az új ellenőrzés miatt szívnak az utasok

Kígyózó sorok a reptéren: az új ellenőrzés miatt szívnak az utasok

2017. június 26. 13:16

Több amerikai repülőtéren is új biztonsági ellenőrzést vezettek be: alaposan átnézik a könyveket, folyóiratokat, magazinokat, amiket az utasok magukkal vinnének a fedélzetre. E mellett szemügyre veszik az élelmiszereket is, vagyis ha valaki az otthon készített szendviccsel akarná átvészelni az utat, jobb, ha felkészül: tovább fog tartani a beszállás előtti biztonsági ellenőrzés.


Könyvek, újságok, némi rágcsálni való - sokak számára mindez elengedhetetlen, ha hosszú út elé néznek. Csakhogy több amerikai repülőtéren az utóbbi időben kiemelten ellenőrzik azokaz az utasokat, akiknek efféle holmit rejt a kézipoggyászuk. Sőt, nem sajnálják az időt arra sem, hogy egyesével átlapozzák a könyveket és jó alaposan megvizsgálják, milyen elemózsiát pakoltak az utasok az útra.

A jó hír, hogy az új ellenőrzési rendszert egyelőre csak az Egyesült Államokban vezették be. Missouri, Los Angeles, Detroit - csak néhány példa arra, hogy hol érdemes jóval az indulás előtt kiérni a reptérre, ha esetleg könyvet pakoltunk a kézipoggyászunkba - írja a brit Telegraph.

Miközben az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal azt állítja, az ellenőrzés során nem foglalkoznak az adott könyv témájával, sokan aggódnak amiatt, nem-e részesülnek majd kiemelt figyelemben, ha valamilyen vallási vagy politikai tartalmú olvasnivalót visznek magukkal.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?