14 °C Budapest
Rezsiemelés: megjelent egy vonatkozó rendelet, de sokkal okosabbak nem lettünk

Rezsiemelés: megjelent egy vonatkozó rendelet, de sokkal okosabbak nem lettünk

2022. július 16. 08:48

Megjelent a Magyar Közlönyben az energia-veszélyhelyzetről szóló rendelet. Ettől vártuk, hogy tisztázza a rezsiemeléssel kapcsolatos kérdéseket, ám ez nem történt meg. A kormány csak kiosztotta a kapcsolódó feladatokat.

Péntek éjjel megjelent a Magyar Közlönyben az „energia-veszélyhelyzettel összefüggő egyes szükségszerű intézkedések megtételéről” szóló, 1335/2022. (VII. 15.) számú kormányhatározat. Ez az a jogszabály, amitől mindenki azt várta, hogy tisztázza a rezsicsökkentés megvágásáról szóló bejelentés részleteit.

Ez nem történt meg. Ugyan a rendeletben van rezsicsökkentésről szóló rész, de az csak kiosztja a feladatokat a kormánytagok között.

A kormány az energia-veszélyhelyzet miatt felhívja a technológiai és ipari minisztert, hogy a gazdaságfejlesztési miniszter és a pénzügyminiszter bevonásával tegyen javaslatot a kedvezményes lakossági villamosenergia és földgáz egyetemes szolgáltatás fenntartásához szükséges intézkedések megtételére […] Határidő: azonnal.

- áll a rendeletben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Megjelent egy másik, Orbán Viktor által már bejelentett jogszabály is: a 1336/2022. (VII. 15.) számú kormányhatározatból annyi derül ki, hogy a kormány létrehozza az energia-veszélyhelyzeti operatív törzset. Az operatív törzs vezetője Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, tagjai különböző miniszteri delegáltak, az MVM Energetika Zrt. delegáltja, illetve Németh Szilárd rezsibiztos.

Címlapkép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm