Újra emelkedni kezdtek az albérletárak: nem sokáig tartott a visszaesés

Újra emelkedni kezdtek az albérletárak: nem sokáig tartott a visszaesés

2020. június 2. 13:38

A bezuhant bérleti díjak május elején élénk keresletet hoztak a budapesti albérletpiacra, ezért akár napok alatt találhattak bérlőt azok a tulajdonosok, akik sürgősen bevételhez szerettek volna jutni. A hónap második felében már elfogytak azok a bérbeadók, akik gyorsan kívánták kiadni lakásukat, és felfelé korrigáltak az albérleti díjak.

A kiadó lakások meghirdetett átlagos bérleti díja Budapesten idén májusban 162 ezer forint volt, ami 9 százalékos emelkedést jelent az áprilisi adatokhoz viszonyítva, és ezzel gyakorlatilag a márciusi szintre állt vissza a piac kínálati oldala a Rentingo adatai szerint.

Lakást vennél, de nem tudod, miből? Nézd meg ezeket a kölcsönajánlatokat!

A korábbi Airbnb-s lakások átrendezték a piacot, a belvárosi felújított és teljesen berendezett 50 nm körüli ingatlanok esetén a 150 ezer Ft bizonyult lélektani határnak, akinek sürgős volt, ezen árszint alatt hirdetve napok alatt ki tudta adni a lakását. A kínálati nyomás hatott a berendezés nélküli, nem felújított lakások bérleti díjára is.

Ebben a szegmensben a 100 ezer Ft-os bérleti díjnál volt a választóvonal, ez alatt szintén napok alatt találtak bérlőt a tulajdonosok.

Május elejére elfogytak az "akciós" albérletek, aminek hatására a bérlők is emelni kényszerültek, de az általuk ajánlott átlagos 135 ezer Ft-os bérleti díj még mindig nem éri el a márciusi értéket, így újra jobban kinyílt az árolló az albérletpiac kínálati és keresleti oldala között.

Rég kínáltak ilyen kedvező lakáskölcsönöket a bankok! Itt válogathaszt köztük.

Tovább tart a visszarendeződés a bérbeadók által kért kauciót illetően, itt lassan már a februári szintet közelíti a piac. Májusban a tulajdonosok 23 százaléka elégedett meg 1 hónap kaucióval és 76 százalékuk kért két hónapnyi összeget a bérlőktől.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Talán soha nem változott ennyire hektikusan az albérletpiac, mint az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány okozta válság következtében. Amíg az ingatlanpiac adás-vételi szegmenségben a korábbi 10-20 százalékát éri el az aktivitás, addig a bérlakáspiac továbbra is likvid, folyamatosan zajlanak a tranzakciók és érzékenyen reagál a piac kínálati és keresleti oldala is a változásokra.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?