10 °C Budapest
Ezek a magyarok itthon is jól élnek: vajon mi a titkuk?

Ezek a magyarok itthon is jól élnek: vajon mi a titkuk?

2020. február 24. 14:30

Az, hogy ki mennyire elégedett saját életével, viszonylag szubjektív adatnak tekinthető, mégis sokat elárul a közhangulatról. A múlt héten egy friss kutatás eredményit mutattuk be, melyből kiderült, hogy a magyarok nincsenek  éppen az élmezőnyben, ha elégedettségről van szó. Kíváncsiak voltunk, olvasóink, miképp értékelik saját helyzetüket, ezért nekik is feltettük a kérdést: hogy érzed, egy 10-es skálán a te életed mennyire jó? Meglepő eredmény született.

Ahogy arról a Pénzcentrum a múlt héten beszámolt, egy, az OECD országok körében végzett elégedettségi felmérés eredményeiből kiderült, hogy a magyraoknál nem sok elégedetlenebb nemzet van a világon.

A kérdés, melyet a vizsgálatot végzők feltettek a résztvevő országok lakosai körében, nagyjából így hangzik: Értékelje a saját életével kapcsolatos általános elégedettségét egy 0-10-ig tartó skálán: Képzeljen el egy 10 fokos létrát, ahol a 0. szint jelzi a lehető legnyomorúságosabb életet, amit csak el tud képzelni magának, a legfelső, a 10. fok pedig a lehető legjobb életminőséget jelenti. Jelenleg hogy érzi, a létra hányadik fokán áll?

Mint kiderült, az 5 legelégedettebb ország Finnország (7,75), Dánia (7,6), Norvégia (7,6), Izland (7,5), és Hollandia (7,5). Magyarország (5,75) a 34. helyen van Törökország, Görögország és Portugália előtt.

De kíváncsiak voltunk olvasóink véleményére is, ezért feltettük a kérdést nekik is: Ők vajon mennyire elégedettek az életükkel? Vajon a mért országos átlag alatt vagy afelett értékelik saját helyzetüket?

Amint az a diagrammon is jól látszik, az olvasóink döntő többsége jól érzi magát alapvetően a bőrében, a válaszadók 27 százaléka egy 10-es skálán 7-esre értékelte a saját életét, azazsaját bevallásuk szerint vannak ugyan gondjaik, de alapvetően rendben van az életük. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

20 százalékuk még ennél is jobban van: az ő életükben nagyjából minden rendben van (8), 12 százalékuknak pedig egyenesen tökéleten az élete, ők 9 pontot adtak maguknak. Olvasóink 4 százalékának pedig egyszerűen tökéletes az élete, ők keresve sem találnak hibát vagy kivetnivalót benne.

Ennek ellenére azonban rögtönzött felmérésünk átlageredménye csupán 6,5 pont lett, köszönhető ez a 2 százaléknyi 0 és 1 pontnak, és a sok 3-asnak, 4-esnek és 5-ösnek. De még így is majd egy ponttal megelőztük a hivatalos felmérés 5,75 pontos eredményét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 17. szombat
Rudolf
15. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Április 17.
Cirkuszok világnapja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 17. 19:27