35 °C Budapest

Ezek a magyarok itthon is jól élnek: vajon mi a titkuk?

2020. február 24. 14:30

Az, hogy ki mennyire elégedett saját életével, viszonylag szubjektív adatnak tekinthető, mégis sokat elárul a közhangulatról. A múlt héten egy friss kutatás eredményit mutattuk be, melyből kiderült, hogy a magyarok nincsenek  éppen az élmezőnyben, ha elégedettségről van szó. Kíváncsiak voltunk, olvasóink, miképp értékelik saját helyzetüket, ezért nekik is feltettük a kérdést: hogy érzed, egy 10-es skálán a te életed mennyire jó? Meglepő eredmény született.

Ahogy arról a Pénzcentrum a múlt héten beszámolt, egy, az OECD országok körében végzett elégedettségi felmérés eredményeiből kiderült, hogy a magyraoknál nem sok elégedetlenebb nemzet van a világon.

A kérdés, melyet a vizsgálatot végzők feltettek a résztvevő országok lakosai körében, nagyjából így hangzik: Értékelje a saját életével kapcsolatos általános elégedettségét egy 0-10-ig tartó skálán: Képzeljen el egy 10 fokos létrát, ahol a 0. szint jelzi a lehető legnyomorúságosabb életet, amit csak el tud képzelni magának, a legfelső, a 10. fok pedig a lehető legjobb életminőséget jelenti. Jelenleg hogy érzi, a létra hányadik fokán áll?

Mint kiderült, az 5 legelégedettebb ország Finnország (7,75), Dánia (7,6), Norvégia (7,6), Izland (7,5), és Hollandia (7,5). Magyarország (5,75) a 34. helyen van Törökország, Görögország és Portugália előtt.

De kíváncsiak voltunk olvasóink véleményére is, ezért feltettük a kérdést nekik is: Ők vajon mennyire elégedettek az életükkel? Vajon a mért országos átlag alatt vagy afelett értékelik saját helyzetüket?

Amint az a diagrammon is jól látszik, az olvasóink döntő többsége jól érzi magát alapvetően a bőrében, a válaszadók 27 százaléka egy 10-es skálán 7-esre értékelte a saját életét, azazsaját bevallásuk szerint vannak ugyan gondjaik, de alapvetően rendben van az életük. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

20 százalékuk még ennél is jobban van: az ő életükben nagyjából minden rendben van (8), 12 százalékuknak pedig egyenesen tökéleten az élete, ők 9 pontot adtak maguknak. Olvasóink 4 százalékának pedig egyszerűen tökéletes az élete, ők keresve sem találnak hibát vagy kivetnivalót benne.

Ennek ellenére azonban rögtönzött felmérésünk átlageredménye csupán 6,5 pont lett, köszönhető ez a 2 százaléknyi 0 és 1 pontnak, és a sok 3-asnak, 4-esnek és 5-ösnek. De még így is majd egy ponttal megelőztük a hivatalos felmérés 5,75 pontos eredményét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 17. szerda
Endre, Elek
29. hét
Július 17.
Emoji világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 17. 11:30
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem