Ezek a magyarok itthon is jól élnek: vajon mi a titkuk?

Ezek a magyarok itthon is jól élnek: vajon mi a titkuk?

2020. február 24. 14:30

Az, hogy ki mennyire elégedett saját életével, viszonylag szubjektív adatnak tekinthető, mégis sokat elárul a közhangulatról. A múlt héten egy friss kutatás eredményit mutattuk be, melyből kiderült, hogy a magyarok nincsenek  éppen az élmezőnyben, ha elégedettségről van szó. Kíváncsiak voltunk, olvasóink, miképp értékelik saját helyzetüket, ezért nekik is feltettük a kérdést: hogy érzed, egy 10-es skálán a te életed mennyire jó? Meglepő eredmény született.

Ahogy arról a Pénzcentrum a múlt héten beszámolt, egy, az OECD országok körében végzett elégedettségi felmérés eredményeiből kiderült, hogy a magyraoknál nem sok elégedetlenebb nemzet van a világon.

A kérdés, melyet a vizsgálatot végzők feltettek a résztvevő országok lakosai körében, nagyjából így hangzik: Értékelje a saját életével kapcsolatos általános elégedettségét egy 0-10-ig tartó skálán: Képzeljen el egy 10 fokos létrát, ahol a 0. szint jelzi a lehető legnyomorúságosabb életet, amit csak el tud képzelni magának, a legfelső, a 10. fok pedig a lehető legjobb életminőséget jelenti. Jelenleg hogy érzi, a létra hányadik fokán áll?

Mint kiderült, az 5 legelégedettebb ország Finnország (7,75), Dánia (7,6), Norvégia (7,6), Izland (7,5), és Hollandia (7,5). Magyarország (5,75) a 34. helyen van Törökország, Görögország és Portugália előtt.

De kíváncsiak voltunk olvasóink véleményére is, ezért feltettük a kérdést nekik is: Ők vajon mennyire elégedettek az életükkel? Vajon a mért országos átlag alatt vagy afelett értékelik saját helyzetüket?

Amint az a diagrammon is jól látszik, az olvasóink döntő többsége jól érzi magát alapvetően a bőrében, a válaszadók 27 százaléka egy 10-es skálán 7-esre értékelte a saját életét, azazsaját bevallásuk szerint vannak ugyan gondjaik, de alapvetően rendben van az életük. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

20 százalékuk még ennél is jobban van: az ő életükben nagyjából minden rendben van (8), 12 százalékuknak pedig egyenesen tökéleten az élete, ők 9 pontot adtak maguknak. Olvasóink 4 százalékának pedig egyszerűen tökéletes az élete, ők keresve sem találnak hibát vagy kivetnivalót benne.

Ennek ellenére azonban rögtönzött felmérésünk átlageredménye csupán 6,5 pont lett, köszönhető ez a 2 százaléknyi 0 és 1 pontnak, és a sok 3-asnak, 4-esnek és 5-ösnek. De még így is majd egy ponttal megelőztük a hivatalos felmérés 5,75 pontos eredményét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?