7 °C Budapest

Érik a káosz Budapesten: vasárnap megint lezárják a fél várost

2019. május 11. 20:01

Változik többek között a 15-ös, a 26-os, a 115-ös, a 226-os busz, valamint a 2-es, a 19-es és a 41-es villamos közlekedési rendje.

Fővárosi fő közlekedési útvonalak szakaszos, időszakos lezárásával rendezik meg a 15 év - 15 km futóversenyt Budapesten május 12-én, vasárnap 10 és 12 óra között. A forgalomkorlátozások miatt a délelőtti órákban változik többek között a 15-ös, a 26-os, a 115-ös, a 226-os busz, valamint a 2-es, a 19-es és a 41-es villamos közlekedési rendje - írta közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.

A futóverseny miatt május 12-én, vasárnap 10 és 12 óra között szakaszosan, a futók elhaladásának idejére korlátozzák, illetve lezárják a közúti forgalom elől a Szabadság tér-Zoltán utca-Nádor utca-Steindl Imre utca-Akadémia utca-Zoltán utca-Széchenyi felső rakpart-Garibaldi utcai lehajtó-id. Antall József rakpart-Jászai Mari téri felhajtó-Széchényi rakpart-Jászai Mari tér-Margit híd-Germanus Gyula park-Üstökös utca-Árpád fejedelem útja-Margít hídi felhajtó-Liptay utca-Margit híd-Jászai Mari tér-Széchényi rakpart-Markó utcai lehajtó-id. Antall József rakpart-Garibaldi utcai felhajtó-Garibaldi utca-Nádor utca-Szabadság tér útvonalat.

Az útlezárások miatt várhatóan így változik az érintett közösségi közlekedési járatok forgalmi rendje:

  • A 2-es villamos 9:40 és 12:00 között rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekedik.
  • A 19-es villamos 10:00 és 11:40 között rövidített útvonalon, Kelenföld vasútállomás M és a Batthyány tér M+H között közlekedik.
  • A 41-es villamos 10:00 és 11:40 között menetrend szerinti végállomásai között, azonban a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő között az 56A és a 17-es villamos vonalára terelve, megállóik érintésével közlekedik.
  • A 9-es autóbusz 10 óra és 11:40 között Óbuda felé nem áll meg a Margit híd, budai hídfő H megállóhelyen. A Kőbánya felé tartó buszok sem érintik menetrend szerinti Margit hídi megállójukat, helyette a budai hídfőnél az Üstökös utca kereszteződése előtt, valamint a 4-es és a 6-os villamos megállójában lehet felszállni a 9-es buszra.
  • A 15-ös és a 115-ös autóbusz, valamint a CITY-troli járat 8 és 12 óra között a Boráros tér H felé a Bajcsy-Zsilinszky úton át közlekedik, ezért nem érinti a Széchenyi utca és a Zrínyi utca megállóját. Ideiglenes útvonalán mindhárom járatra a 9-es busz Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út, Arany János utca M és Szent István Bazilika megállójában, majd a 16-os busz Hild tér megállójában lehet felszállni.
  • A 26-os busz 10 óra és 11:40 között rövidített útvonalon, Árpád híd M és Margitsziget, Centenáriumi emlékmű között közlekedik.
  • A Batthyány tér M+H felé tartó 109-es autóbuszra 10 óra és 11:40 között Margit híd, budai hídfő H megállója helyett az Üstökös utca kereszteződése előtt lehet felszállni.
  • A 226-os busz 10 óra és 11:40 között módosított útvonalon, az Óbudai-sziget és az Árpád híd M között közlekedik. A buszjárat a Margitszigetre betérve a Centenáriumi emlékműnél visszafordul, majd a 26-os és a 34-es buszjárat megállóinak érintésével éri el az Árpád hídi ideiglenes végállomását.
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem