2 °C Budapest

Egy egész falut átvert: feltalálta a semmiből áramot fejlesztő gépet

Pénzcentrum
2013. november 18. 09:32

Ács László egy egész falut (az Oroszlány melletti Bokodot) fosztott ki azzal, hogy ő egy zseni feltaláló, aki most építi meg a semmiből áramot fejlesztő gépét, amely városokat lát majd el és borít világosságba - írja a Blikk.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az interneten ismerkedett meg a legnagyobb károsultjával, akinek élete is ráment a hiszékenységére. Ács a megözvegyült nőhöz költözött, és elkezdte pumpolni. Elmondta, hogy ő találta fel az Ács-balzsam nevű készítményt, amit elloptak tőle, és ezért nem gazdagodott meg belőle. Később a falusi ház garázsában bütykölni kezdett, s azt mondta, néhány simítás, és kész a semmiből áramot fejlesztő masina, csak még néhány alkatrész kell hozzá. Újdonsült párja, Andrea minden pénzét nekiadta, megtakarításait, de még életbiztosítását is felbontotta.

Később már a faluban is híre ment a feltaláló ezermesternek, akinek szinte mindenki adott pénzt. Falubeliek tucatjai váltak Ács László áldozatául. Azt hazudta, biofizikus, és még helikoptere is van. Azt mondta, nálunk jár távollétünkben az egyik ismert bankvezér, aki már most megrendelt tízet a gépéből.

- A gyanúsított azt állította, hogy egy áramfejlesztő eszközön dolgozik, amely majd bioenergiát termel. Az elkészült gép azonban működésképtelen volt, így senki sem kapta meg a pénzét - mondta a lapnak megyei rendőrségi szóvivő.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 9. 09:57