2 °C Budapest

Egy egész falut átvert: feltalálta a semmiből áramot fejlesztő gépet

Pénzcentrum
2013. november 18. 09:32

Ács László egy egész falut (az Oroszlány melletti Bokodot) fosztott ki azzal, hogy ő egy zseni feltaláló, aki most építi meg a semmiből áramot fejlesztő gépét, amely városokat lát majd el és borít világosságba - írja a Blikk.

Az interneten ismerkedett meg a legnagyobb károsultjával, akinek élete is ráment a hiszékenységére. Ács a megözvegyült nőhöz költözött, és elkezdte pumpolni. Elmondta, hogy ő találta fel az Ács-balzsam nevű készítményt, amit elloptak tőle, és ezért nem gazdagodott meg belőle. Később a falusi ház garázsában bütykölni kezdett, s azt mondta, néhány simítás, és kész a semmiből áramot fejlesztő masina, csak még néhány alkatrész kell hozzá. Újdonsült párja, Andrea minden pénzét nekiadta, megtakarításait, de még életbiztosítását is felbontotta.

Később már a faluban is híre ment a feltaláló ezermesternek, akinek szinte mindenki adott pénzt. Falubeliek tucatjai váltak Ács László áldozatául. Azt hazudta, biofizikus, és még helikoptere is van. Azt mondta, nálunk jár távollétünkben az egyik ismert bankvezér, aki már most megrendelt tízet a gépéből.

- A gyanúsított azt állította, hogy egy áramfejlesztő eszközön dolgozik, amely majd bioenergiát termel. Az elkészült gép azonban működésképtelen volt, így senki sem kapta meg a pénzét - mondta a lapnak megyei rendőrségi szóvivő.

NEKED AJÁNLJUK
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?