Így fűtheted ki a lakásod alig párszáz forintból

2013. november 11. 11:02

Egy a neten terjedő videó szerint egy egyszerű, házilag összerakható szerkezet segítségével akár néhány száz forintból kifűtheted a lakásod. Szerinted működik?

Érdekes "csináld magad" videóra bukkantunk az interneten. A felvétel tanúsága szerint egy házilag is könnyedén elkészíthető "fűtőberendezés", s néhány mécses is elegendő ahhoz, hogy kifűtsük lakásunk helyiségeit (vagy legalábbis rásegítsünk hagyományos fűtési rendszerünkre - a szerk.).


A szerkezethez nem kell más, mint két terrakotta virágcserép (egy nagyobb és egy kisebb), 3 darab tégla, egy hosszabb csavar (négy alátéttel és két anyával), illetve néhány mécses. A biztonság kedvéért természetesen nem árt, ha a szerkezetet hő és tűzálló felületen állítjuk össze, s nem a gyúlékony padlószőnyegen, mint a videóban. Továbbá jól tesszük, ha nem hagyjuk magára a működő berendezést - ahogy azt egy égő mécses esetén sem tennénk (ugye?).

Szerinted működik? Próbáld ki és küldd el a tapasztalataidat a penzcentrum@penzcentrum.hu e-mail címre.

A rendszer működése egyszerű: a videót készítők leírása szerint a mécsesekből származó hőt koncentrálja, amely e nélkül egyébként könnyedén elkeveredne, a mennyezet felé emelkedve a környező hűvösebb levegőben. (Az energiamegmaradás törvényéről azonban nem ejtenek szót - a szerk.)

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Figyelem! Ne essünk túlzásokba!
A szerkezet működése során a helyisegben lévő oxigent hasznalja el, vagyis szénmonoxidod termel. Ez bizonyos esetekben - főként modern nyílászárókka párosulva - CO-mérgezéshez is vezethet!

KATTINTS! Szénmonoxid: a láthatatlan gyilkos

A szerkezet egyébként néhány mécsessel is órákig forró marad. Az építők tapasztalatai szerint a belső kamra hőmérséklete akár elérheti a 260 Celsius fokot, míg a külső hőmérséklet is, amely a videón is jól látható 70-85 Celsius fok körül mozog.

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?