20 °C Budapest

Döbbenet: nulla forint tartozás miatt akarták kikapcsolni a gázt

Pénzcentrum
2013. november 13. 16:02

A gázszolgáltató azzal fenyegetett egy makói családot, hogy elzárja náluk a gázt tartozásuk miatt, amelynek összege 0 forint.

Különös felszólító levelet kapott a gázszolgáltatótól a minap a makói Papné Gruber Erika. A levél arról tájékoztatja, hogy a cég kezdeményezte a fogyasztó kizárását a földgázszolgáltatásból, mert tartozását nem rendezte - számolt be a különös küldeményről a Délmagyar.hu.

"Ügyfélszámláján a mai napon 0,00 forint tőketartozást és ezt meghaladóan ennek járulékait és egyéb költséget tartunk nyilván" - állapítja meg a levél, amely arról is szól, hogy ha hátralékát 8 napon belül nem rendezi, a társaság felbontja a vele kötött szerződést.

Az ügyfél szerint az összeget illetően biztos nem elírásról van szó: ügyfélszámláján valóban 0 forint tartozás lehet, ugyanis nincs hátraléka. Korábban ugyan előfordult, hogy késve fizettek be néhány csekket, és emiatt felszólító leveleket kaptak, de már az utóbbiak miatt külön kiszámlázott összeget is rendezték.

A cég elnézést kért a hibáért, és a felszólító levél költségét sem számlázza ki. A szerződés felmondásáról szóló értesítés egyébként sem kerülne a fogyasztónak pénzébe, de jelen esetben a felszólító levél még csak nem is hatályos. A 0 forintos számlát rendszerhiba miatt küldték ki. A problémát az okozhatta, hogy a befizetés könyvelése és a szerződés felmondásáról szóló levél kiállítása egy napon történt, így ezek sajnos elkerülték egymást.

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?