-1 °C Budapest

Rezsipara: hátralékkezelő program indul Magyarországon

MTI
2013. július 1. 17:03

Idén mintegy ezerötszáz családnak segíthet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az EDF DÉMÁSZ közös hátralékkezelő programja - közölte a szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján.

Győri-Dani Lajos elmondta, ebben az évben 47 millió forintos összeggel folytatódik a támogatási program, amellyel az EDF DÉMÁSZ a szolgáltatási területén nehéz szociális körülmények között élő fogyasztóit segíti, hogy számukra is elérhető legyen a villamosenergia-szolgáltatás. Reményét fejezte ki, hogy legalább ezerötszáz család tartozását sikerül rendezni, akik így fogyasztók maradhatnak.

Az ügyvezető alelnök közölte, a szeretetszolgálat - mint szakmai közreműködő - az EDF DÉMÁSZ támogatását úgy szeretné felhasználni, hogy a programban résztvevő családok is tegyenek meg minden erőfeszítést a tartozásuk rendezésére. Egy család tartozásának maximum felét lehet kifizetni a támogatásból - tette hozzá. Azoknak, akik részt szeretnének venni a programban, egy pályázati adatlapot kell kitölteniük.

Szólt arról, tavaly a programban a Dél-Alföldön 2860 ügyfélnek tudtak támogatást nyújtani. A program segítségével akkor 114 millió forint hátralékot sikerült rendezni - jegyezte meg.

Jean-Noel Reimeringer, az EDF DÉMÁSZ vezérigazgatója közölte, immár harmadik alkalommal tudnak a szeretetszolgálattal közösen segíteni azokon az ügyfeleken, akik önmaguk is részt vállalnak a díjhátralékuk megfizetésében. Végső cél a megelőzés, hogy ügyfeleik a jövőben külső segítség nélkül is ki tudják fizetni határidőre a számláikat - mondta.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?