Rezsipara: hátralékkezelő program indul Magyarországon

MTI
2013. július 1. 17:03

Idén mintegy ezerötszáz családnak segíthet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az EDF DÉMÁSZ közös hátralékkezelő programja - közölte a szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Győri-Dani Lajos elmondta, ebben az évben 47 millió forintos összeggel folytatódik a támogatási program, amellyel az EDF DÉMÁSZ a szolgáltatási területén nehéz szociális körülmények között élő fogyasztóit segíti, hogy számukra is elérhető legyen a villamosenergia-szolgáltatás. Reményét fejezte ki, hogy legalább ezerötszáz család tartozását sikerül rendezni, akik így fogyasztók maradhatnak.

Az ügyvezető alelnök közölte, a szeretetszolgálat - mint szakmai közreműködő - az EDF DÉMÁSZ támogatását úgy szeretné felhasználni, hogy a programban résztvevő családok is tegyenek meg minden erőfeszítést a tartozásuk rendezésére. Egy család tartozásának maximum felét lehet kifizetni a támogatásból - tette hozzá. Azoknak, akik részt szeretnének venni a programban, egy pályázati adatlapot kell kitölteniük.

Szólt arról, tavaly a programban a Dél-Alföldön 2860 ügyfélnek tudtak támogatást nyújtani. A program segítségével akkor 114 millió forint hátralékot sikerült rendezni - jegyezte meg.

Jean-Noel Reimeringer, az EDF DÉMÁSZ vezérigazgatója közölte, immár harmadik alkalommal tudnak a szeretetszolgálattal közösen segíteni azokon az ügyfeleken, akik önmaguk is részt vállalnak a díjhátralékuk megfizetésében. Végső cél a megelőzés, hogy ügyfeleik a jövőben külső segítség nélkül is ki tudják fizetni határidőre a számláikat - mondta.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?