Rezsipara: hátralékkezelő program indul Magyarországon

MTI
2013. július 1. 17:03

Idén mintegy ezerötszáz családnak segíthet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az EDF DÉMÁSZ közös hátralékkezelő programja - közölte a szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján.

Győri-Dani Lajos elmondta, ebben az évben 47 millió forintos összeggel folytatódik a támogatási program, amellyel az EDF DÉMÁSZ a szolgáltatási területén nehéz szociális körülmények között élő fogyasztóit segíti, hogy számukra is elérhető legyen a villamosenergia-szolgáltatás. Reményét fejezte ki, hogy legalább ezerötszáz család tartozását sikerül rendezni, akik így fogyasztók maradhatnak.

Az ügyvezető alelnök közölte, a szeretetszolgálat - mint szakmai közreműködő - az EDF DÉMÁSZ támogatását úgy szeretné felhasználni, hogy a programban résztvevő családok is tegyenek meg minden erőfeszítést a tartozásuk rendezésére. Egy család tartozásának maximum felét lehet kifizetni a támogatásból - tette hozzá. Azoknak, akik részt szeretnének venni a programban, egy pályázati adatlapot kell kitölteniük.

Szólt arról, tavaly a programban a Dél-Alföldön 2860 ügyfélnek tudtak támogatást nyújtani. A program segítségével akkor 114 millió forint hátralékot sikerült rendezni - jegyezte meg.

Jean-Noel Reimeringer, az EDF DÉMÁSZ vezérigazgatója közölte, immár harmadik alkalommal tudnak a szeretetszolgálattal közösen segíteni azokon az ügyfeleken, akik önmaguk is részt vállalnak a díjhátralékuk megfizetésében. Végső cél a megelőzés, hogy ügyfeleik a jövőben külső segítség nélkül is ki tudják fizetni határidőre a számláikat - mondta.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm