21 °C Budapest

Százezret is kereshetsz a lakásoddal éjszakánként

Pénzcentrum
2013. április 6. 08:02

"Budapest legszebb lakásába" szólt az Airbnb meghívója, a cégé melynek honlapja segítségével bárki könnyen kiadhatja lakását turistáknak hosszabb-rövidebb időszakra. A rendszert már bemutattuk itt a Pénzcentrumon, így most inkább a lakásra koncentráltunk, mellyel akár százezer forintot is kereshetünk egy éjszaka alatt.

Budapest legszebb lakása helyett inkább egy hatásvadász, semennyire sem otthonos, steril hely fogadott minket a Király utcában. Lakni mi tuti nem akarnánk itt, de tökéletes helyszíne lenne egy vígjátéknak, melynek főszereplője álmai nőjét akarja elcsábítani és azért sok évig spórolt pénzéből kibérli ezt a lakást, de végén persze rájönnek, hogy a pénz semmit sem számít és egy szerencsének köszönhetően egy sokkal kellemesebb helyen tölthetik majd az örökkévalóság azon részét, amíg még meg nem halnak.

Az Airbnb rendszere és maga a közösségi lakáskiadás jól vizsgázott és működik, bár az adózás körül még vannak problémák, de erről lejjebb. A cég rendszerével biztonságosan kereshetünk ingatlant, ahol szívesen megszállnánk egy nyaralás alatt. A rendszer nagyon biztonságos, a fizetést a cég intézi, mindkét fél biztosítva van. Még a lakást is kaució védi bármilyen kár esetén, meg ígéret szerint hamarosan egy 1 millió dolláros garancia, amit más országokban már biztosít az Airbnb. A rendszer működéséről korábbi cikkünkben tovább olvashatsz >>

Amikor láttuk, hogy milyen jól működik a rendszer még egy aktív házigazdát is felkutattunk, aki elmesélte, hogy milyen viszontagságai is vannak a legújabb lakásbiznisznek. Ha érdekelnek a tapasztalatok itt elolvashatod a teljes cikket. >>

Jelenleg a rendszerben 1500-an próbálják kiadni lakásukat vagy egy szobájukat az ide érkező turistáknak. Jellemző szám, hogy szilveszterkor ezer lakást ki is vettek, tehát jelentős forgalomról van szó. Miközben a sajtótájékoztatón kicsit elfelejtették, hogy sokan tényleg az otthonukat adják ki, könyvekkel, foltos kanapéval és minden lakott ingatlant jellemző kis kényelmetlenségekkel, sokan kevéske jövedelmüket szeretnék kiegészíteni a bérbeadással. Az úgy tűnt a végnél is tudják, hiszen a prezentációt tartó PR vezető elmondása szerint is a rendszer lényege, hogy "a jelenlegi nehéz gazdasági környezetben kihasználatlan tereik kiadásával felhasználóink extra bevételhez juthatnak, miközben hasonló gondolkodású emberekkel ismerkedhetnek meg".

Ennek a szellemiségnek egy szikrája sem volt érezhető ebben a lakásban. De, ahogy megtaláltuk a honlapon, 73- 100 ezer forintért adják ki egy éjszakára a vendégek számától függően.

Ha tovább keresgélünk a rendszerben rájövünk, hogy miért is éri meg regisztrálni utazóként is az oldalon. A budapesti lakások között is találunk jóval 10 ezer forint alattit, ami igen kedvező ár egy ide érkező család számára. Persze érthető, hogy miért nem egy ilyen lakásban tartanak sajtótájékoztatót, hiszen talán egyikbe se fér be egy ekkora presszógép mint ide, és Latte nélkül egy újságíró sem ír egy szót sem, így a légszívmelengetőbb, amit ebben a lakásban megfigyelhettünk az volt, amikor a szomszédba mentek át a PR-os lányok kölcsön hosszabbítóért.

Milyen lakással kereshetünk 100 ezret egy éjszaka alatt?

Tehát, ha 100 ezret akarunk keresni egy éjszaka alatt szükségünk lesz egy 118 négyzetméteres lakásra a város központjában. Egy fürdőszobára, ahol egyszerre egymás mellett akár hárman is zuhanyozhatnak, egy másikra, ahol legalább egy 007-es fel van festve. A többit a további képeken is megnézhetjük.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Van még mosó- és szárítógép, edzőterem és medence, bár ez utolsó kettőt nem láttuk, de elhisszük, hogy a ház valamelyik részében tényleg megtalálhatók ezek és nem a tulajdonos adta meg rosszul a leírásban az adatokat. Ezeket egyébként minden hirdetésnél magunk adjuk meg, és a vendégek akár ezek alapján is kereshetnek lakást.

Alig esett szó a talán legfontosabb kérdésről, ami most izgathatja az olvasókat. Hogyan kell adózni a bevétel után, amit lakáskiadásból szerzünk. Erről minden esetben a bérbeadónak kell gondoskodnia, az Airbnb ebben nem segít. Pedig adózni biztosan kell, hiszen a hasonló üzletszerű tevékenységre a más bérbeadásoknál érvényes mentesség se mérvadó.

Kapcsolódó elemzésünk: Miért érdemes most lakást venni? Itt a válasz az albérleteseknek


És ami még 100-ezerért se jár. Latte és reggeli a lakásban.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem