25 °C Budapest

Címke: lakáshirdetés (40 cikk)

Pénzcentrum | 2013. szeptember 23. 09:02

Eladhatatlanok az eladósodott társasházi lakások

Egyre több társasházról derül ki, hogy különböző okok miatt az elmúlt években tetemes, nemritkán több tíz millió forintnyi adósságot halmoztak fel, ami tovább fékezi az ingatlanpiacot.

Pénzcentrum | 2013. szeptember 16. 11:02

Ami szegényfalván házár, az gazdagfalván négyzetméterár

Az ingatlanpiacon jelenleg is találunk 2 millió forint fölötti négyzetméter áron kínált lakást - természetesen fővárosi, dunai panorámával. Erre az elmúlt évek piaci tendenciái fényében már felkaphatjuk a fejünket, de még meghökkentőbb, hogy a legdrágább és legolcsóbb négyzetméter ár között százhatvanszoros a különbség. Milliárdos kínálati ár, milliós négyzetméter árak az egyik, míg egy millió forint alatti vételár, tízezer forintos négyzetméter ár a másik oldalon.

Pénzcentrum | 2013. szeptember 2. 12:02

Nyoma sincs a fellendülésnek a lakáspiacon

A nyár leggyengébb forgalmával zárta az augusztust a hazai ingatlanpiac; mindössze 7 060 ingatlan adás-vétel bonyolódott Magyarországon.

Pénzcentrum | 2013. augusztus 8. 12:02

Eladnád a házad? Nehéz dolgod lesz

Bár tavaly és 2011-ben is a szezonalitásnak megfelelő csekély visszaeseés volt tapasztalható júniushoz képest, idén azonban már 5 százalékkal több ingatlan cserélt gazdát júliusban, mint egy hónappal korábban. Az idei forgalom tehát az első hét hónapban 48 ezer tranzakciót mutat és a nyári hónapoktól eltekintve folyamatos havi növekedésben van. Tavaly júliusig ugyan 60 ezer tranzakció volt, de ebbe erősen közrejátszott az év eleji végtörlesztés. Idén áprilistól azonban rendre nagyobb a forgalom, mint akár tavaly, vagy tavaly előtt. 2011-ben az első hét hónapban 46 ezer adás-vétel történt, ami 3 százalékkal kevesebb az idei adatoknál - derül ki a Duna House legfrissebb elemzéséből.