Ezeket a benzinkutakat jobb, ha elkerülöd

2011. április 4. 04:44

A múlt héten újabb történelmi csúcsot döntött a benzin ára. Egyre inkább tendencia, hogy aki csak tudja, otthon hagyja a négykerekűt. Erre azonban nincs mindenkinek lehetősége. A legrosszabbul azok járnak, akinek munkaeszköze az autó. Éppen ezért a Pénzcentrum.hu annak járt utána, hogy az országban az egyes szolgáltatók melyik településen kínálják a legolcsóbban, illetve a legdrágábban az üzemanyagokat. Az összeállításban külön foglalkoztunk a fővárosi kutakkal is.

Múlt hét szerdán 2 forinttal emelte a MOL a benzin nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolajét 2 forinttal csökkentette. Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, a benzint és gázolajat tankoló autósok nagyjából ugyanilyen mértékű (+2 Ft-os a benzinnél, és -2 Ft-os a gázolajnál) árváltozással szembesülhetnek az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 376-377 forintos literenkénti áron, míg a gázolajat 374-375 forintos literenkénti áron lehet vételezni.

 

 

Hiába váltottak sokan kényszerűségből tömegközlekedésre, rengeteg ember mindennapi betevőjét kockáztatja az egekben lévő üzemanyagár, hiszen sokaknak munkaeszköze az autó. A Pénzcentrum.hu legújabb összeállításaval kíván segítséget nyújtani azoknak, akik nem tehetik meg, hogy nem ülnek volán mögé. Összegyűjtöttük, hogy az országban az egyes szolgáltatók melyik településen kínálják a legolcsóbban, illetve a legdrágábban az üzemanyagokat. Az összeállításban külön kitértünk a fővárosra is.

95-ös benzin

A holtankoljak.hu adatbázisait alapul véve megállapíthatjuk, hogy Magyarországon a legolcsóbban egy tompai Mobil Petrol töltőállomáson tankolhatjuk meg autónkat. A szerbiai határátkelőnél található benzinkúton 365 forintot kóstál egy liter nafta. Országos szinten legdrágábban egy akasztói Agip kúton mérik a 95-ös benzint. A Duna-Tisza közén fekvő töltőállomáson 396,9 forintot kérnek el a 95-ös literéért. Ezzel az árral az akasztói töltőállomás magasan vezeti az árlistát, ugyanis még a különböző autópályán található kutakon is jóval ez alatt juthatunk az üzemanyaghoz.

 

Gázolaj

A szűrés során a legolcsóbb gázolajárral egy tiszavasvári magánkúton találkoztunk. A Magyarország észak-keleti részén fekvő település Polgár utcai benzinkútján 358 forintot kóstál egy liter dízel. Dízel esetében a legtöbbet az M1-es autópályán kérik el a tankolásért. A sztráda Mosonmagyaróvári MOL kútján, illetve a Győr magasságában fekvő OMV töltőállomáson ugyancsak 392,2 forintba kerül a drága nedű, függetlenül attól, hogy éppen melyik irányba hajtunk, ugyanis az autópálya mindkét oldalán megegyező árakat mutat mindkét töltőállomás.

 

Budapest, Budapest de csodás

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

95-ös benzint legolcsóbban egy XXIII. kerületi bevásárlóközpont kútjánál tankolhatunk. Ezen a töltőállomáson literenként 364,9 forintot kell lecsengetnünk. A legmagasabb ár a fővárosban benzin esetében egyöntetűen 386,9 forint literenként. Számos kútnál találkozhatnak ilyen magas árral az autósok. Érdekes azonban, hogy a legmagasabb árak többnyire a legnagyobb kúthálozatok egyes egységeinél tapasztalható.

 


Gázolaj esetében egy magán benzinkút a legkedvezőbb árfekvésű. A XV. kerület Rákospalotai Határ út 14. szám alatt található töltőállomáson 363 forintot kóstál egy liter gázolaj. A két legdrágább kút a főváros II. kerületében található. A Hűvösvölgyi úti MOL, illetve a Szilágyi Erzsébet fasori Shell kút egyöntetűen 385,9 forintért méri a dízelt.

 

Sokaknak már csak a tömegközlekedés maradt

A 400 forint körüli benzinár idén tovább rontotta az autósok kedvét. A Magyar Ásványolaj Szövetség legfrissebb adatai szerint a 2011 januári üzemanyag-fogyasztás mintegy 21%-os csökkenést mutatott 2009 hasonló időszakához képest. Wilde György, a szövetség főtitkára szerint az év hátralévő részében az üzemanyag-fogyasztás visszaesésére továbbra is számítani kell, ami még inkább csökkenti majd a hazai autósok által megtett átlagos kilométerek számát.

Korábban: "Így szívjuk meg mindannyian a benzin drágulását"

A Pénzcentrum.hu az üzemanyagkörkép elkészítéséhez szükséges adatok szűrését 2011. április 1-én végezte.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25