27 °C Budapest

Tisztára söpörte az utakat a drága benzin

Pénzcentrum
2011. március 12. 13:02

Az üzemanyag drágulása miatt érzékelhetően visszaesett a budapesti autóforgalom, ám a gyorsforgalmi utakon még nem érzékelhető a látványos változás - írja szombati számában a Népszabadság.


A Fővinform szakembereinek becslése szerint 10-15 százalékkal csökkent a forgalom a fővárosban az év eleje óta. A csomópontokat, kereszteződéseket figyelő kamerák képei alapján a szakemberek úgy látják, hogy a budapesti utakat a megszokottnál kevesebb személygépkocsival használják. A máskor túlterhelt belvárosi utakon a nap legnagyobb részében éppen úgy zavartalanul lehet autózni, mint ahogy a külső kerületekből bevezető utakon is ritkábban alakul ki zsúfoltság.

A forgalomcsökkenés jól tükröződik az üzemanyagok értékesítésének visszaesésében is. Wilde György, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára is azt közölte, hogy az év elejétől a benzin- és a gázolaj-forgalmazás egyaránt visszaesett. A februári számok még nem ismertek, de a januári adatok szerint a motorbenzinekből 20,2, míg a dízel-üzemanyagokból 5,4 százalékkal kevesebb fogyott, mint két évvel korábban ugyanebben a hónapban.
Utóbbi csökkenése azért lehet kisebb, mert dízellel inkább a fuvarozók tankolnak, nekik azonban muszáj használniuk a gépkocsijukat.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?