7 °C Budapest

10 millióért lopott benzint, lebukott

2011. március 24. 16:02

Továbbra is rekordmagasságban az üzemanyagár. Egyre többen hagyják otthon autóikat és váltanak át tömegközlekedésre. Azonban vannak, akik inkább illegális módszerekhez folyamodnak és így jutnak hozzá a kellő mennyiségű üzemanyaghoz. Így tett egy kiskőrösi férfi is, aki közel 10 millióval károsította meg az eladót.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy kecskeméti Kft. képviselőjének feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen, aki hétfőn egy Kft. nevében, 9.636.092,-Ft. értékben gázolajat és motorbenzint vásárolt tőlük - adta hírül a kecskemetitv.hu.

Az árut még azon a napon el is szállították, mellyel egyidejűleg egy banki igazolást mutatottak be, a vételár átutalásáról. Tegnap azonban megállapították, hogy a vételárat senki nem utalta át, a bemutatott banki igazolás feltehetőleg hamis volt. A rendőri intézkedések során elfogásra került a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 51 éves kiskőrösi férfi, aki őrizetbe is került.

A tolvajok legújabb módszere

Mint arról a Pénzcentrum.hu korábban beszámolt ,az utóbbi időben megszaporodott a rendszámtábla lopások száma, ugyanis ez lett a benzinkutakat fosztogató tolvajok egyik eszköze. Az eltulajdonított rendszámtáblát felszerelik a saját autójukra, beállnak a töltőállomásra, majd a tankolást követően elhajtanak.

 

Az egyik elkövető a Dabas, Pesti úton található benzinkúton 2010. aug. 24-én (Forrás: police.hu)


Rekordmagasságban az üzemanyagok ára

A héten nem változott az üzemanyagok ára. A benzin és a gázolaj országos átlagos ára így nagyjából azonos maradt: 376 forint a benziné, míg a gázolajé 377 forint.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Korábban: Így szívjuk meg mindannyian a benzin drágulását

A legolcsóbb és legdrágább töltőállomások árai között továbbra is mintegy 30 forint az árkülönbség az eltérő árképzés miatt. Legdrágábban 390 forintért tankolhatunk benzint, a legmagasabb gázolajár pedig 395 forint. A benzin ára idén összesen 14, a gázolajé pedig 26 forintot nőtt. Egy éves viszonylatban még nagyobb drágulás figyelhető meg. Tavaly márciusban még "csak" 330 forint volt a benzin átlagára, míg a gázolajé 303 forint.

 


Az folyamatosan csúcsokat döntő üzemanyagárak hatására egyértelműen kimutatható, hogy egyre kevesebbet használjuk autóinkat. A Magyar Ásványolaj Szövetség legfrissebb adatai szerint a 2011 januári üzemanyag-fogyasztás mintegy 21%-os csökkenést mutatott 2009 hasonló időszakához képest. Wilde György, a szövetség főtitkára szerint az év hátralévő részében az üzemanyag-fogyasztás visszaesésére továbbra is számítani kell, ami még inkább csökkenti majd a hazai autósok által megtett átlagos kilométerek számát.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm