20 °C Budapest
Corvinus University of Budapest, Hungary

Komoly elismerést kapott ez a magyar egyetem: illusztris társaságba került a Corvinus

2023. szeptember 11. 18:30

A Financial Times globális százas toplistáján a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és szervezés mesterszaka idén is bekerült a legjobb üzleti képzések közé. A Corvinus a neves nemzetközi rangsorban, egyetlen magyar intézményként csaknem két évtizede szerepel, idén az összesített 94. helyen, ár-érték arányban a 17. helyen.

A Financial Times üzleti napilap évente publikálja rangsorát a világ száz legjobb menedzsment mesterképzéséről, amelyre a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és szervezés mesterszaka idén ismét bejutott. A lista készítői a magyar képzést 2005-től kezdve, a lista első elkészítése óta szinte megszakítás nélkül beválasztják. A Corvinus idén a 94. helyen szerepel, négy pozíciót javítva a tavalyi helyezéséhez képest

Ár-érték arány szempontjából pedig kifejezetten előkelő helyen szerepel a Corvinus a száz legjobb képzés között, a vezetés és szervezés mesterszak a 17. a Financial Times mérése szerint. A rangsor rámutat, hogy a Corvinus tavaly végzett vezetés és szervezés mesterszakos hallgatóinak 99 százaléka helyezkedett el három hónapon belül, a 2020-ban végzetteknek pedig kétharmadával nőtt a keresetük a diploma megszerzését követő két-három évben a rangsor összeállítóinak felmérése szerint. 

A Financial Times rangos listáján elfoglalt helyezésünk fontos szakmai visszajelzés, és hatalmas eredmény, hogy az egyre erősebb, egyre nagyobb létszámú nemzetközi versenyben továbbra is jól szerepelünk A rangsorban mindössze 39 olyan iskola szerepel, amelyik a Budapesti Corvinus Egyetemhez hasonlóan az elmúlt 10 évben folyamatosan bekerült a száz legjobb menedzsment mesterszak közé, és mindössze öt üzleti iskola szerepel a közép-kelet-európai régióból

– mondta Szabó Lajos, a Corvinus megbízott rektora.

A Financial Times rangsorába 27 országból jutott be képzés, a legtöbb Franciaországból, Indiából és az Egyesült Királyságból. Ez a három ország összesen 42 helyet foglal el a százas listán. A rangsor élére idén a francia HEC Paris került, helyet cserélve a listát az előző években vezető svájci St. Gallen-i Egyetemmel. Mindkét iskola a Corvinus partnere abban a CEMS nemzetközi menedzsmentképzésben, amely beépül a Corvinus angol nyelvű vezetés és szervezés mesterszakba. Az itt végzett hallgatók így egy második oklevelet is kapnak a corvinusos diploma mellé. Ezt a második, CEMS oklevet a Quacquarelli Symonds globális felsőoktatási elemzőcég a világ 12. legjobb képzéseként rangsorolta a menedzsmentképzések 2023-as listáján.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az angol nyelvű vezetés és szervezés szak minden hallgatója egy szemesztert egy nemzetközi top egyetemen tölt a CEMS program részeként, de idén a magyar képzésről is a hallgatók közel fele kimegy egy külföldi félévre. Ez a nemzetközi tapasztalatszerzés óriásit lendít elhelyezkedési és karrierlehetőségeiken, ami a Financial Times listájához hasonló nemzetközi rangsorokban is visszatükröződik

– mondta Móricz Péter, a Corvinus vezetés és szervezés szakának szakfelelőse.

Az egyetem versenyképességét az is jelzi, hogy az egyetlen olyan magyarországi egyetem a gazdaságtudományok területén, amely két nemzetközi intézményi akkreditációval rendelkezik: az MBA-képzésekre vonatkozó, idén augusztusban megújított AMBA-akkreditációval, valamint a 2022-ben megszerzett AACSB-minősítéssel, amely a Corvinus működését, stratégiáját és eredményeit a nemzetközi akadémiai sztenderdek szerint méri. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 28. 09:03
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem