12 °C Budapest
Two women serving food to a girl in a school cafeteria queue

Mégis, mi folyik a magyar menzákon? Rossz hírek jöttek, erről minden szülőnek tudnia kell

2023. január 30. 08:44

Máris harmadával kerül többe, mint az előző tanévben, és simán drágulhat még tovább is az iskolai étkezés. Az étkeztetéssel foglalkozó cégek kiadásai jelentősen megnőttek az infláció és az energiaválság miatt, így várható, hogy további emeléseket is eszközölni kell majd.

Ugyanakkor, hogy nem minden magyarországi településen kell drágulásra számítani, mindenhol máshogyan intézik a közétkeztetést - de ahol drágulni fog, ott jelentős áremelkedésre kell számítani - mondta Zoltai Anna, a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségének elnöke. A szülők java része már most sokkal magasabb számlákat kapott az iskolai étkezésről, mint az előző tanévben, átlagosan harminc százalékkal kerül többe, hogy a gyerekek az iskolában egyenek - írja az Eduline.

2022-es, év közbeni adatok alapján a költségek 57,3 százalékát az állam fedezi, majdnem 20 százalékát az önkormányzatok, és 22,9 százalékát teszik ki a szülői befizetések

- mondta az elnök, aki hozzátette, hogy a problémára már a nagypolitika, közelebbről Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter figyelmét is felhívták.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm