14 °C Budapest
Two women serving food to a girl in a school cafeteria queue

Mégis, mi folyik a magyar menzákon? Rossz hírek jöttek, erről minden szülőnek tudnia kell

2023. január 30. 08:44

Máris harmadával kerül többe, mint az előző tanévben, és simán drágulhat még tovább is az iskolai étkezés. Az étkeztetéssel foglalkozó cégek kiadásai jelentősen megnőttek az infláció és az energiaválság miatt, így várható, hogy további emeléseket is eszközölni kell majd.

Ugyanakkor, hogy nem minden magyarországi településen kell drágulásra számítani, mindenhol máshogyan intézik a közétkeztetést - de ahol drágulni fog, ott jelentős áremelkedésre kell számítani - mondta Zoltai Anna, a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségének elnöke. A szülők java része már most sokkal magasabb számlákat kapott az iskolai étkezésről, mint az előző tanévben, átlagosan harminc százalékkal kerül többe, hogy a gyerekek az iskolában egyenek - írja az Eduline.

2022-es, év közbeni adatok alapján a költségek 57,3 százalékát az állam fedezi, majdnem 20 százalékát az önkormányzatok, és 22,9 százalékát teszik ki a szülői befizetések

- mondta az elnök, aki hozzátette, hogy a problémára már a nagypolitika, közelebbről Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter figyelmét is felhívták.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?