21 °C Budapest
Milliós fizetést vihet haza pár éven belül, aki elvégzi ezt a 4 hónapos képzést

Milliós fizetést vihet haza pár éven belül, aki elvégzi ezt a 4 hónapos képzést

PR
2022. augusztus 29. 10:10

A különféle informatikai szakmákkal kapcsolatban két gyakori sztereotípia létezik: az egyik, hogy kiemelkedő fizetést kínálnak, a másik pedig, hogy „matekos agyat” igényelnek. Az első állítást az iparági felmérések rendre visszaigazolják, a második azonban valóban csak egy sztereotípia. Olyannyira, hogy van olyan szakma az IT területén, amelyhez nemhogy matematikai tudás nem szükséges, de még programozói sem. Nem véletlen, hogy a szoftvertesztelői munkakör a kifejezetten humán érdeklődésű karrierváltók körében is nagyon népszerű.

Szeptember 4-ig még bárki jelentkezhet a PROGmasters munka mellett is teljesíthető szoftvertesztelő képzésére, amelynek végzőseit garantált munkalehetőség és minimum bruttó 450 ezer forintos kezdő fizetés várja – az átlagosan 4-5 év gyakorlattal rendelkező tesztelők havi fizetése viszont már a 850.000-1.100.000 forintos szintet is elérheti – derül ki a Hays Hungary Salary Guide 2022-es kutatásából.

Programozói tudás nem kell, empátia és precizitás annál inkább

A szoftvertesztelők feladata, hogy a programozók által elkészített alkalmazások, szoftverek hibátlan működéséről megbizonyosodjanak, illetve ellenőrizzék, hogy az elkészült program megfelel-e az ügyfél igényeinek. A szerepük ezért nélkülözhetetlen, hiszen például egy orvosi vagy egy repülőgép-karbantartási szoftver működését, vagy egy távközlési eszköz programját is a szoftvertesztelők ellenőrzik. Ebből adódóan ebben a munkakörben elengedhetetlen a precizitás, és kiemelten fontos a javítással járó monotonitás tűrése, ahogyan az empátiakészség is – hiszen a tesztelőknek mások munkájára kell visszajelzést adniuk.

Szeptember 4-ig lehet jelentkezni a munka mellett végezhető képzésre

A szeptember 19-én induló képzésre szeptember 4-ig még bárki jelentkezhet. A sikeres felvételihez és a képzés teljesítéséhez sem diplomára, sem a felhasználói szintű informatikai ismereteknél mélyebb előképzettségre nincs szükség, ugyanakkor a felvételi során előnyt jelent az angol nyelvtudás, ráadásul a németül beszélők számára a képzés díja is alacsonyabb. A 4 hónapos szoftvertesztelő tanfolyam hétfőtől-csütörtökig, 17-től 20 óráig, online formában zajlik, így a képzést a résztvevők munka mellett is elvégezhetik.

Állásgarancia jár a 4 hónapos képzés végzőseinek

A húszfős csoport végzősei számára a PROGmasters a tandíj teljes összegére vonatkozó állásgaranciát kínál, amelynek értelmében a képzést sikeresen teljesítőket a partnercégeinél helyezi el. A junior tesztelők kezdő fizetése minimum bruttó 450 ezer forint lesz, ez az összeg pedig folyamatosan emelkedik – az átlagosan 4-5 év gyakorlattal rendelkező tesztelők havi fizetése már a 850.000-1.100.000 forintos szintet is elérheti.

A PROGmasters szeptember 1-jén, azaz most csütörtökön 18 órától személyesen és online is elérhető, ingyenes nyílt napot tart, amelyre várja a karrierváltás és a szoftvertesztelő képzés iránt érdeklődőket.

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?