13 °C Budapest
Milliós fizetést vihet haza pár éven belül, aki elvégzi ezt a 4 hónapos képzést (x)

Milliós fizetést vihet haza pár éven belül, aki elvégzi ezt a 4 hónapos képzést (x)

PR
2022. augusztus 29. 10:10

A különféle informatikai szakmákkal kapcsolatban két gyakori sztereotípia létezik: az egyik, hogy kiemelkedő fizetést kínálnak, a másik pedig, hogy „matekos agyat” igényelnek. Az első állítást az iparági felmérések rendre visszaigazolják, a második azonban valóban csak egy sztereotípia. Olyannyira, hogy van olyan szakma az IT területén, amelyhez nemhogy matematikai tudás nem szükséges, de még programozói sem. Nem véletlen, hogy a szoftvertesztelői munkakör a kifejezetten humán érdeklődésű karrierváltók körében is nagyon népszerű.

Szeptember 4-ig még bárki jelentkezhet a PROGmasters munka mellett is teljesíthető szoftvertesztelő képzésére, amelynek végzőseit garantált munkalehetőség és minimum bruttó 450 ezer forintos kezdő fizetés várja – az átlagosan 4-5 év gyakorlattal rendelkező tesztelők havi fizetése viszont már a 850.000-1.100.000 forintos szintet is elérheti – derül ki a Hays Hungary Salary Guide 2022-es kutatásából.

Programozói tudás nem kell, empátia és precizitás annál inkább

A szoftvertesztelők feladata, hogy a programozók által elkészített alkalmazások, szoftverek hibátlan működéséről megbizonyosodjanak, illetve ellenőrizzék, hogy az elkészült program megfelel-e az ügyfél igényeinek. A szerepük ezért nélkülözhetetlen, hiszen például egy orvosi vagy egy repülőgép-karbantartási szoftver működését, vagy egy távközlési eszköz programját is a szoftvertesztelők ellenőrzik. Ebből adódóan ebben a munkakörben elengedhetetlen a precizitás, és kiemelten fontos a javítással járó monotonitás tűrése, ahogyan az empátiakészség is – hiszen a tesztelőknek mások munkájára kell visszajelzést adniuk.

Szeptember 4-ig lehet jelentkezni a munka mellett végezhető képzésre

A szeptember 19-én induló képzésre szeptember 4-ig még bárki jelentkezhet. A sikeres felvételihez és a képzés teljesítéséhez sem diplomára, sem a felhasználói szintű informatikai ismereteknél mélyebb előképzettségre nincs szükség, ugyanakkor a felvételi során előnyt jelent az angol nyelvtudás, ráadásul a németül beszélők számára a képzés díja is alacsonyabb. A 4 hónapos szoftvertesztelő tanfolyam hétfőtől-csütörtökig, 17-től 20 óráig, online formában zajlik, így a képzést a résztvevők munka mellett is elvégezhetik.

Állásgarancia jár a 4 hónapos képzés végzőseinek

A húszfős csoport végzősei számára a PROGmasters a tandíj teljes összegére vonatkozó állásgaranciát kínál, amelynek értelmében a képzést sikeresen teljesítőket a partnercégeinél helyezi el. A junior tesztelők kezdő fizetése minimum bruttó 450 ezer forint lesz, ez az összeg pedig folyamatosan emelkedik – az átlagosan 4-5 év gyakorlattal rendelkező tesztelők havi fizetése már a 850.000-1.100.000 forintos szintet is elérheti.

A PROGmasters szeptember 1-jén, azaz most csütörtökön 18 órától személyesen és online is elérhető, ingyenes nyílt napot tart, amelyre várja a karrierváltás és a szoftvertesztelő képzés iránt érdeklődőket.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem