0 °C Budapest
Cambridge, Massachusetts, with MIT and Charles River in foreground, seen from high up in Boston, Massachusetts, New England, USA.

Hihetetlen teljesítmény: újabb magyar diák került be egy amerikai elitegyetemre

2021. december 21. 09:43

Az ELTE Apáczai János Gimnázium tanulója az előválogatáson bejutott a Massachusetts Institute of Technology 2022-ben induló évfolyamára.

Az ELTE Apáczai János Gimnázium tanulója, Saracco Lucio már az előválogatáson bejutott a Massachusetts Institute of Technology (MIT) 2022-ben induló évfolyamára.

Az egyetemet QS World University Ranking jelenlegi rangsorában világelsőként tartják számon. Szombat este tették közzé azoknak a diákoknak a listáját, akiket már most felvettek, így derült ki, hogy magyar diák is van köztük.

Gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy az MIT diákja lehetek. A siker mögött nagyon sok munka van, ezúton is köszönöm minden tanáromnak, aki segített eljutni idáig

– nyilatkozta Saracco Lucio. A végzős diák képességeit bizonyítja, hogy korábban ezüstérmet szerzett a Nemzetközi Kémia Diákolimpián, a a Mengyelejev Kémia Olimpián pedig bronzérmes lett. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A most 12. évfolyamos Lucio sikere nem minden előzmény nélküli, hisz olyan nemzetközi eredményeket tudhat maga mögött, mint a Nemzetközi Kémia Diákolimpián szerzett ezüstérem, vagy a Mengyelejev Kémia Olimpia bronzérme.

A hétvégén derült ki, hogy egy másik magyarnak, a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium tavaly végzett diákjának sikerült bejutnia egy másik amerikai elitegyetemre, a Yale-re.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18