Cambridge, Massachusetts, with MIT and Charles River in foreground, seen from high up in Boston, Massachusetts, New England, USA.

Hihetetlen teljesítmény: újabb magyar diák került be egy amerikai elitegyetemre

2021. december 21. 09:43

Az ELTE Apáczai János Gimnázium tanulója az előválogatáson bejutott a Massachusetts Institute of Technology 2022-ben induló évfolyamára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az ELTE Apáczai János Gimnázium tanulója, Saracco Lucio már az előválogatáson bejutott a Massachusetts Institute of Technology (MIT) 2022-ben induló évfolyamára.

Az egyetemet QS World University Ranking jelenlegi rangsorában világelsőként tartják számon. Szombat este tették közzé azoknak a diákoknak a listáját, akiket már most felvettek, így derült ki, hogy magyar diák is van köztük.

Gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy az MIT diákja lehetek. A siker mögött nagyon sok munka van, ezúton is köszönöm minden tanáromnak, aki segített eljutni idáig

– nyilatkozta Saracco Lucio. A végzős diák képességeit bizonyítja, hogy korábban ezüstérmet szerzett a Nemzetközi Kémia Diákolimpián, a a Mengyelejev Kémia Olimpián pedig bronzérmes lett. 

A most 12. évfolyamos Lucio sikere nem minden előzmény nélküli, hisz olyan nemzetközi eredményeket tudhat maga mögött, mint a Nemzetközi Kémia Diákolimpián szerzett ezüstérem, vagy a Mengyelejev Kémia Olimpia bronzérme.

A hétvégén derült ki, hogy egy másik magyarnak, a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium tavaly végzett diákjának sikerült bejutnia egy másik amerikai elitegyetemre, a Yale-re.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 29. szombat
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?