asian woman wearing face mask using laptop for studying

Újabb szigorítás: már itt is kötelező a maszkviselés Magyarországon

2021. szeptember 20. 10:30

A Debreceni Egyetemen a védettséggel nem rendelkező hallgatók nem folytathatják orvosi- és egészségügyi szakos tanulmányaikat. A járványügyi korlátozások azonban tovább fokozódnak, hiszen bár nem az egész egyetemen, de néhány karon már kötelező a maszkviselés.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Bölcsészettudományi Kar, valamint a Természettudományi és Technológiai Kar hallgatói számára hétfőtől zárt terekben az előadásokon, szemináriumokon, a gyakorlati oktatáson és laborgyakorlaton kötelezővé válik a maszk viselése. Ezenkívül kötelező a maszk viselése értekezleteken, könyvtárban, a különböző rendezvényeken, a büfékben és az éttermekben is várakozás közben. Azonak is kötelező a maszkviselés, akik nem a két kar hallgatói, azonban részt vesznek a BTK és a TTK által hirdetett és tartott kurzusokon. 

A korlátozás alól kivételt képez az előadást tartó személy, amennyiben az első előadósortól vagy padsortól számított minimálisan 2 méter védőtávolság tarthat, írta az eduline.

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán már szeptember 13-tól bevezették a maszkviselést, az előírás azonban valamivel megengedőbb. Ha az órán a létszám nem haladja meg a 80 főt, akkor a védettségi igazolvánnyal rendelkező hallgatók kérhetik az oktatótól a "felmentést" a maszkviselés alól, ehhez be kell mutatniuk a védettségi igazolványukat - szól a dékáni utasítás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 24. vasárnap
Salamon
42. hét
Október 24.
Az ENSZ világnapja
Október 24.
A magyar operett napja
Október 24.
Az origami világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 23. 19:19