5 °C Budapest
asian woman wearing face mask using laptop for studying

Újabb szigorítás: már itt is kötelező a maszkviselés Magyarországon

2021. szeptember 20. 10:30

A Debreceni Egyetemen a védettséggel nem rendelkező hallgatók nem folytathatják orvosi- és egészségügyi szakos tanulmányaikat. A járványügyi korlátozások azonban tovább fokozódnak, hiszen bár nem az egész egyetemen, de néhány karon már kötelező a maszkviselés.

A Bölcsészettudományi Kar, valamint a Természettudományi és Technológiai Kar hallgatói számára hétfőtől zárt terekben az előadásokon, szemináriumokon, a gyakorlati oktatáson és laborgyakorlaton kötelezővé válik a maszk viselése. Ezenkívül kötelező a maszk viselése értekezleteken, könyvtárban, a különböző rendezvényeken, a büfékben és az éttermekben is várakozás közben. Azonak is kötelező a maszkviselés, akik nem a két kar hallgatói, azonban részt vesznek a BTK és a TTK által hirdetett és tartott kurzusokon. 

A korlátozás alól kivételt képez az előadást tartó személy, amennyiben az első előadósortól vagy padsortól számított minimálisan 2 méter védőtávolság tarthat, írta az eduline.

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán már szeptember 13-tól bevezették a maszkviselést, az előírás azonban valamivel megengedőbb. Ha az órán a létszám nem haladja meg a 80 főt, akkor a védettségi igazolvánnyal rendelkező hallgatók kérhetik az oktatótól a "felmentést" a maszkviselés alól, ehhez be kell mutatniuk a védettségi igazolványukat - szól a dékáni utasítás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?