20 °C Budapest
Students girl during graduation ceremony - rear view

Jönnek a felvételi ponthatárok: száztízezer magyar fiatal sorsa dől el ma

2021. július 22. 09:01

Ma este 8 órakor hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, amik a Pénzcentrum oldalán is elérhetők lesznek. A diákoknak Budapesten és az ország több városában ponthatárváró rendezvényeket is tartanak. 

A diákok 20 órától a bevált gyakorlat szerint SMS-ben közvetlen értesítést kapnak arról, hogy az általuk megjelölt melyik képzésre kerültek be, ezzel párhuzamosan a felvi.hu oldalon tájékozódhatnak a ponthatárokról. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése szerint idén mintegy 110 ezren várják a felsőoktatási felvételi ponthatárok nyilvánosságra hozatalát.

Az érdeklődőket 15 órától 22.30-ig koncertekkel és más programokkal várják, 20 órától kivetítőn láthatóak majd a ponthatárok. Belépni csak a koronavírus elleni védettség igazolásával lehet. A felvételizők a ponthatárok kihirdetését több vidéki városban is figyelemmel kísérhetik, például Debrecenben, Egerben, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban és Szegeden.

Mindenki az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra nyer majd felvételt, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a megállapított ponthatárt. A pontszámok kihirdetését este nyolc óra körül a Pénzcentrum oldalán is követheted!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 24. 14:24