13 °C Budapest
Young student caucasian girl looking at camera and wear protective face mask before school day. Ready for new school year with pandemic restrictions. School reopen. Return back to school. Copy space.

Kásler: az igazgatók a kellő rugalmassággal járjanak el a diákok hiányzásaival

2021. április 18. 17:02

Kásler Miklós emberi erőforrás-miniszter levélben tett ajánlásokat az óvoda- és iskolanyitással kapcsolatban, ebben többek között arra kéri az iskolaigazgatókat, hogy legyenek rugalmasak a hiányzásokkal, de az online és a jelenléti oktatás nem lehet keverni, áll abban a levélben, ami a Telexhez jutott el.

A miniszter óvodákat arra kérte, hogy a csoportokat ne vonják össze akkor sem, ha esetleg eleinte alacsonyabb a jelenlévő gyermekek létszáma. A gyerekekkel lehetőség szerint saját óvópedagógusaik foglalkozzanak, hogy elkerüljék a keveredést.

Az iskolákban továbbra is mérni kell a diákok testhőmérsékletét, maszkot kell viselni, használni a kézfertőtlenítőket, és rendszeresen szellőztetni kell. Ehhez kapnak fertőtlenítőszereket au intézmények, és ahol igénylik, vagy ahol elromlottak az eszközök, oda a KELLO Könyvtárellátó Nonprofit Kft. küld új digitális érintésmentes hőmérőket.

Kásler azt kéri, hogy a gyermekek, tanulók hiányzásával kapcsolatban, hogy kellő rugalmassággal, mindemellett a hatályos jogszabályok és a kiadott intézkedési tervben foglaltak figyelembevételével járjanak el az iskolaigazgatók.

Az intézményvezetőnek alapos indokkal lehetősége van a tanulói távolmaradást igazoltnak tekinteni

- áll a levélben. Jelenléti és digitális oktatás párhuzamosan nem folytatható, de

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

ez nem zárja ki ugyanakkor annak lehetőségét, hogy az intézmény – amennyiben erre lehetőség van – biztosítsa a jelenléti oktatásba való online bekapcsolódás lehetőségét egy tanuló számára. Az otthon maradt diákoknak a tananyagot minden esetben el kell juttatni.

250 óránál több hiányzás esetén, amennyiben a tanuló teljesítménye a tanítási év folyamán érdemjeggyel nem volt értékelhető, osztályozó vizsgát kell tenni.

Ha valamelyik intézményben felüti a fejét a koronavírus, akkor az illetékes népegészségügyi szervvel egyeztetve az óvodákban és általános iskola alsó tagozatán az Oktatási Hivatal rendkívüli szünetet rendelhet el, az operatív törzs pedig tantermen kívüli digitális munkarend elrendeléséről dönthet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?