11 °C Budapest
Child with protective face mask during COVID-19 pandemic

Iskolanyitás: rendkívüli szünet lehet az osztályokban, ha túl kevesen mennek be

2021. április 18. 08:53

Bár van lehetőségük a szülőknek arra, hogy ne engedjék iskolába a gyerekeiket, ha egy osztályban túl sokan döntenek így, akkor az iskola rendkívüli tanítási szünetre küldheti az egész osztályt. A tanév pedig ennek idejével meghosszabbodik.

Hétfőn nyitnak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai, ám ha valaki félti a gyermekét, és még nem küldené be az iskolába, azt is megteheti. Ugyanis a szülő a hiányzást igazolt hiányzásként kérheti elismertetni az igazgatóval.

Ugyanakkor a Telex cikke szerint nem ilyen egyszerű a dolog, ugyanis többen elmondták, olyan tájékoztatást kaptak az iskolától, hogy bár valóban maradhat otthon a gyerek, de amennyiben egy osztályban túl sok tanuló nem fog iskolába menni, a pedagógusnak nincs lehetősége sem online, sem hibrid módon tanítani.

Ezért az iskolának rendkívüli szünetet kell elrendelnie az adott osztályban, a tanév pedig ennek idejével meg fog hosszabbodni

- írta több szülő is a portálnak. Vagyis előfordulhat, hogy azoknak a gyerekeknek is be kell majd járni pótlólag, akiket amúgy engednének a szüleik iskolába, mert az osztály többsége nem ment be.

Az intézkedésre joga van az oktatási hivatalnak, ugyanis a 2011. évi CXC. [ Köznev. tv. ] törvény 30. paragrafusa szerint:

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Ha rendkívüli időjárás, járvány, természeti csapás vagy más elháríthatatlan ok miatt a nevelési-oktatási intézmény működtetése nem lehetséges, ... a megyére, fővárosra kiterjedő veszélyhelyzet esetében a hivatal rendkívüli szünetet rendel el.

Az Országgyűlés pedig februárban újabb 90 nappal meghosszabbította a vészhelyzetet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?