1 °C Budapest
Döbbenetes állapotok a magyar iskolákban: így húzzák le a szülőket

Döbbenetes állapotok a magyar iskolákban: így húzzák le a szülőket

2018. szeptember 18. 10:00

Gyakori, hogy az iskolák fénymásolópapírra, szappanra, tatarozásra és kertrendezésre is szednek osztálypénzt. Vagyis olyan dolgokra, amiket az iskola költségvetéséből kellene biztosítani - derült ki az RTL Klub riportjából.

Manapság szinte megszokottá vált, hogy az iskolák fénymásolópapírra, szappanra, tatarozásra és kertrendezésre is szednek osztálypénzt vagy hozzájárulást. Vagyis olyan dolgokra, amiket az iskola költségvetéséből kellene biztosítani a Fővárosi Szülők Egyesülete és a Független Diákparlament szerint.

A csatorna ráadásul egy állami iskolából származó levelet is bemutatott, amiben az áll, hogy a szülőknek a havi 1000 forintos osztálypénzen felül (amiből az osztálykirándulásokat, kisebb ajándékokat állják) további 500 forintot kell fizetniük gyerekenként fénymásolásra.

A csatorna az üggyel kapcsolatban megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, végül a Klebelsberg Központtól kaptak választ. Szerintük

az osztálypénz összege és felhasználásának módja minden szülői közösség saját döntése,

ahogy az is, támogatják e valamilyen módon az iskolát. A fénymásolópapírral kapcsolatban pedig azt közölték, ilyen célra nem szedhető kötelezően pénz, csak önkéntes hozzájárulásként.

NEKED AJÁNLJUK
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?