1 °C Budapest
Döbbenetes állapotok a magyar iskolákban: így húzzák le a szülőket

Döbbenetes állapotok a magyar iskolákban: így húzzák le a szülőket

2018. szeptember 18. 10:00

Gyakori, hogy az iskolák fénymásolópapírra, szappanra, tatarozásra és kertrendezésre is szednek osztálypénzt. Vagyis olyan dolgokra, amiket az iskola költségvetéséből kellene biztosítani - derült ki az RTL Klub riportjából.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Manapság szinte megszokottá vált, hogy az iskolák fénymásolópapírra, szappanra, tatarozásra és kertrendezésre is szednek osztálypénzt vagy hozzájárulást. Vagyis olyan dolgokra, amiket az iskola költségvetéséből kellene biztosítani a Fővárosi Szülők Egyesülete és a Független Diákparlament szerint.

A csatorna ráadásul egy állami iskolából származó levelet is bemutatott, amiben az áll, hogy a szülőknek a havi 1000 forintos osztálypénzen felül (amiből az osztálykirándulásokat, kisebb ajándékokat állják) további 500 forintot kell fizetniük gyerekenként fénymásolásra.

A csatorna az üggyel kapcsolatban megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, végül a Klebelsberg Központtól kaptak választ. Szerintük

az osztálypénz összege és felhasználásának módja minden szülői közösség saját döntése,

ahogy az is, támogatják e valamilyen módon az iskolát. A fénymásolópapírral kapcsolatban pedig azt közölték, ilyen célra nem szedhető kötelezően pénz, csak önkéntes hozzájárulásként.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 5. vasárnap
Vilma
48. hét
December 5.
Advent (2.)
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20