4 °C Budapest
Retteghetnek a családok: behajtók szedik be a menzapénzt

Retteghetnek a családok: behajtók szedik be a menzapénzt

2017. október 13. 08:30

Több millió forinttal tartoznak a szülők az étkezésért a csongrádi önkormányzatnak - írja a Délmagyar. A város már nem tud tovább hitelezni, így jogi úton hajtják be a tartozásokat.

Csongrádon a Gazdasági Ellátó Szervezet biztosítja a közétkeztetést, több mint 1000 adagot főznek naponta. Idén márciusban már 4 millió forint feletti összeggel tartoztak az óvodások és iskolások szülei az intézménynek. A tartozások rendezése érdekében az önkormányzat szociális irodája személyesen keresett meg mindenkit, ekkor a helyzet kissé javult, a kintlévőség csökkent.

Ennek ellenére a tanév elején is közel 3 millió forint volt a tartozás mértéke. Van olyan iskola, ahol 700 ezerrel is többel tartoznak a szülők. Sokan azért nem fizetnek, mert nem tudnak, de akad olyan is, aki anyagilag megtehetné, mégsem fizet. Információk szerint ezek a szülők rájöttek, hogy az önkormányzat igen nehezen tudja behajtani a családokon a tartozást, és visszaélnek ezzel a helyzettel.

Bedő Tamás polgármester elmondta, hogy adók módjára nem tudják behajtani a tartozásokat, viszont arra van lehetőségük, hogy ezt végrehajtón keresztül tegyék meg, bírósági úton vagy fizetési meghagyással.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?