16 °C Budapest
Retteghetnek a családok: behajtók szedik be a menzapénzt

Retteghetnek a családok: behajtók szedik be a menzapénzt

2017. október 13. 08:30

Több millió forinttal tartoznak a szülők az étkezésért a csongrádi önkormányzatnak - írja a Délmagyar. A város már nem tud tovább hitelezni, így jogi úton hajtják be a tartozásokat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Csongrádon a Gazdasági Ellátó Szervezet biztosítja a közétkeztetést, több mint 1000 adagot főznek naponta. Idén márciusban már 4 millió forint feletti összeggel tartoztak az óvodások és iskolások szülei az intézménynek. A tartozások rendezése érdekében az önkormányzat szociális irodája személyesen keresett meg mindenkit, ekkor a helyzet kissé javult, a kintlévőség csökkent.

Ennek ellenére a tanév elején is közel 3 millió forint volt a tartozás mértéke. Van olyan iskola, ahol 700 ezerrel is többel tartoznak a szülők. Sokan azért nem fizetnek, mert nem tudnak, de akad olyan is, aki anyagilag megtehetné, mégsem fizet. Információk szerint ezek a szülők rájöttek, hogy az önkormányzat igen nehezen tudja behajtani a családokon a tartozást, és visszaélnek ezzel a helyzettel.

Bedő Tamás polgármester elmondta, hogy adók módjára nem tudják behajtani a tartozásokat, viszont arra van lehetőségük, hogy ezt végrehajtón keresztül tegyék meg, bírósági úton vagy fizetési meghagyással.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20