1 °C Budapest
Hogyan teljesíthetnének jobban a diákok?

Hogyan teljesíthetnének jobban a diákok?

2017. január 13. 08:33

A nemzetközi tanulói teljesítménymérések tapasztalatai alapján a magyar diákok digitális kompetenciáinak fejlesztésére is szükség van - nyilatkozta az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese a Magyar Hírlapnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A napilap pénteki számában Brassói Sándor elmondta, jobban oda kell figyelni a felső tagozatosok szövegértési és matematikai képességeinek, tudásának erősítésére, illetve hatékonyabb felzárkóztató programok kellenek.

Az elnökhelyettes az IEA nevű szervezet, a matematika és természettudományos tanterveken alapuló TIMSS méréséről azt mondta, hogy az nem csak a lexikális tudás mechanikus visszaadásáról szól, ezen mérés kérdéseinek megválaszolásához is szükség van jó problémamegoldó készségre és kreativitásra. "Diákjaink nagyon jó eredményeket értek el ezen a tananyagtól kevésbé elrugaszkodott mérésen" - fogalmazott.

Brassói Sándor beszélt arról is, hogy a legutóbbi, 2015-ös PISA-teszt teljesen új volt abból a szempontból, hogy az egész mérést digitális alapon kellett megoldani. Ez nem azt jelenti, hogy számítógépen kellett kitölteni egy hagyományos tesztet, hanem a tesztpéldák "gyakorlatilag virtuális kísérletek, interaktív szimulációs feladatok voltak" - tette hozzá.

Címlapkép forrása: Getty Images Hungary

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 29. hétfő
Taksony
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?