32 °C Budapest
Só: ha nincs, az a baj, ha van, az a baj

Só: ha nincs, az a baj, ha van, az a baj

2016. szeptember 19. 10:10

Egy éve lépett életbe az a rendelet, melynek célja az volt, hogy egészségesebbé tegye az iskolai étkeztetést, de kritikusai szerint csak azt érte el, hogy az ételek ehetetlenek lettek. A kormányzat a közétkeztetőkre mutogat - írja ma reggel a Magyar Hírlap.


Az egészséges étrend alapvető követelményeinek alkalmazása nem jelenti az ételek ehetetlenségét, számos esetben a közétkeztető szakmai tudásán, kreativitásán, gondosságán múlik, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkező étel kerül az asztalra

- jeleztee Rétvári Bence államtitkár, egy parlamenti képviselőtől érkezett írásbeli kérdés válaszában.

A közétkeztetés átalakításának eredményessége vitákat szül. Míg az LMP-s Lengyel Szilvia tegnap arról beszélt, hogy az új rendszerben éhesek maradnak a gyerekek, elégedetlenkednek a szülők és semmit sem tehetnek az iskolák, addig az Országos Gógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet megállapítja, hogy

a sócsökkentést úgy hajtották végre a közkonyhák, hogy a recepteket helyben hagyták, csak a só mennységét csökkentették, pedig más fűszerek felhasználása nem ütközött volna jogszabályba.
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 20. vasárnap
Rafael
24. hét
Június 20.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?