24 °C Budapest
Milliárdokat sikkaszthattak az alapítványok: nyomoz a NAV

Milliárdokat sikkaszthattak az alapítványok: nyomoz a NAV

2015. október 27. 09:00

Közel 3,5 milliárd forint összegű költségvetési csalás és sikkasztás gyanúja merült fel három oktatási alapítvány és az általuk fenntartott iskolák ellen - írja a Magyar Nemzet.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jelenleg hat különböző büntetőügyet összevonva költségvetési csalás és sikkasztás gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen folytat nyomozást.

A Drégelyvár Oktatási Központ Alapítvány, a Harmadik Évezred Oktatásáért Alapítvány, valamint a Tanult és Képzett Emberekért Közhasznú Alapítvány  ellen felmerült gyanú szerint olyan tanulók után is felvettek költségvetési támogatásokat, akik nem jártak az alapítványok által működtetett iskolákba, vagy papíron több oktatási intézményben is nyilvántartották őket. Az intézmények valótlan adatokat jelentettek be a tanulók, valamint az oktatók létszámáról, nem teljesítették a felvételkor ígért oktatási színvonalat, illetve jogosulatlanul vettek igénybe állami támogatásokat.

A NAV szerint a többmázsányi irat és a kihallgatandó tanúk nagy száma miatt valószínűleg évekig eltarthat a nyomozás, az összevont ügyeknek pedig akár több ezer károsultja lehet. Pontos kárértéket csak az elemzés után tudnak mondani, illetve a gyanúsítottakat is csak ekkor tudják megnevezni.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?