12 °C Budapest

Így verték át a többgyermekes anyát: ennek most vége

2014. július 2. 08:35

Az ombudsman egyértelművé tenné a gyermekétkeztetés díjának szabályozását - írja a Magyar Nemzet.

Székely László, az alapvető jogok biztosa legfrissebb jelentésében arra kéri az emberi erőforrások miniszterét, fontolja meg a gyermekvédelmi törvény olyan módosítását, amely egyértelműen meghatározza az állami fenntartású köznevelési intézményekben az önkormányzatok által nyújtott gyermekétkeztetés személyi térítési díjának megállapítására - ezzel együtt a jogorvoslati kérelem elbírálására - jogosult szervet.

Az ombudsman ezzel párhuzamosan felkérte az állami fenntartású iskolákat felügyelő Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnökét, hívja fel az iskolaigazgatók figyelmét arra, hogy a három- vagy többgyermekes családok gyermekei után járó ötvenszázalékos normatív étkezési kedvezmény igénybevételéhez csupán a szülő nyilatkozatára van szükség a háztartásban nevelt gyermekek létszámáról, a támogatás jóváírásának feltételéül semmilyen további hatósági igazolás nem kérhető.

Székely László annak kapcsán indított vizsgálatot a térítési díjak ügyében, hogy egy többgyermekes édesanyának a leadott nyilatkozata ellenére sem állapította meg az iskola az étkezési kedvezményt arra hivatkozva, hogy nem csatolt a dokumentumhoz hatósági igazolást a családi pótlék folyósításáról. Amikor az asszony jogorvoslatot kért, hónapokig vándorolt az ügy az egyes hivatalok között.

A lap megkereste az ügyben az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságát, ahol közölték: megvizsgálják és megfontolják a jogszabály módosítását.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?