1088 pedagógus kap bérkompenzációt

MTI
2013. október 21. 08:32

Az állami alkalmazású pedagógusok közül 1088 személyt érint a bérkompenzáció, akik korábbi keresetüknél kevesebbet kapnak jelenleg, közülük 664 iskolaigazgató - írta a Magyar Nemzet.

A lap hétfői számában Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) elnöke elmondta, hogy a bérkiegészítés, amelyet novembertől kapnak meg az érintettek legfeljebb 100 ezer forint lehet.

"A 130 ezres dolgozói állománynak csak egy nagyon kis hányada, három személy lesz, akinek a költségvetés által biztosított jövedelme nem fogja elérni a 2013. szeptember 1. előtti szintet" - mondta az elnök.

Ezzel párhuzamosan az intézményvezetői pótlékok differenciálását is megkezdik a 664 kompenzációban érintett igazgatónál, a többiek esetében ez a 2014 januárjában esedékes átsoroláskor folytatódik. Az intézményvezetői pótlék az alapilletmény 40-80 százaléka lehet, és a KLIK javaslata szerint a végzettségtől és az iskolai létszámtól függene. Minimuma 61 885 forint, maximuma 135 554 forint.

Beszámolt arról is, hogy ezres nagyságrendben hirdettek meg új állásokat, főként gyógypedagógusokat és logopédusokat, illetve a természettudományos szakokon, a zeneművészeti és a szakképzés területén van hiány oktatókból.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A KLIK alkalmazásában álló nyugdíjas korúak közül 2751-en választották a nyugdíjba menetelt, de közülük is többeket foglalkoztatnak heti 10 órát meg nem haladó időtartamban.

Az igazgatói pályázatokkal kapcsolatban közölte, hogy 193 állami fenntartású intézményben van jelenleg megbízott igazgató, ezekre a helyekre a pályázatokat úgy írták, illetve írják ki, hogy a tanévet ne zavarják meg, vagyis félévkor, vagy a jövő tanév elején állnak munkába a nyertesek.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?