20 °C Budapest
168 ezres korrekciót is kaphatnak a luxusnyugdíjasok: mutatjuk, mi jár a többieknek

168 ezres korrekciót is kaphatnak a luxusnyugdíjasok: mutatjuk, mi jár a többieknek

2019. szeptember 18. 09:30

32 olyan nyugdíjas van Magyarországon, akik egymillió forint feletti nyugdíjban részesülnek, közülük kilencnek az ellátása a 2 millió forintot is meghaladja.Ők akár 168 ezer forintos nyugdíjkorrekciót is kaphatnak év végén. Az átlagnyugdíjasoknak ennek a tizede sem jut.

A KSH friss adatai szerint augusztusban 3,4 százalékos volt a nyugdíjasinfláció mértéke, miközben év elején az érintettek 2,7 százalékos emelésben részesültek. Ez azt jelenti, hogy novemberben várhatják a nyugdíjasok az egyösszegű, visszamenőleges korrekciót. A 12 hónapra felszorzott különbség adja majd ki a járandóságra vetítve a nyugdíjkorrekció összegét — írta az Mfor.hu.

Az átlagos nyugellátás, havi 135 ezer forint esetén 11 800 forintos kiegészítés várható.

Akik legfeljebb a mindenkori öregségi nyugdíjminimumot kapják ellátásként (ez 2019-ben 28500 forint), maximum 2394 forintos korrekcióban részesülhetnek. Így a lap összesítése szerint 46 758 ellátott még havi 500 forintnyi kiegészítést sem kaphat novemberben.

A nyugdíjminimum és az 50 ezer forint közötti ellátásban részesülők legfeljebb 4200 forintos korrekciót kaphatnak.

Összesen 32 olyan nyugdíjas van Magyarországon, akik egymillió forint feletti nyugdíjban részesülnek, kilencnek az ellátása a 2 millió forintot is meghaladja.

Pontosan nem lehet tudni, hogy mekkora  alegnagyobb összegű nyugdíj Magyarországon, azonban  ha a 2 millió forintra számoljuk a nyugdíjkorrekciót, az 168 ezer forintot jelent.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?