6 °C Budapest

Százezreket buknak a nyugdíjasok: már megint ők az áldozatok

Pénzcentrum
2014. július 6. 17:21

A devizahitelesek mentőcsomagja mellett a nyugdíjasokat átverő termékbemutatóról szólt a 27. hét itt, a Pénzcentrum.hu-n. Mutatjuk, melyek voltak a legérdekesebb témák - a teljes cikk elolvasásához kattints a címekre!


Százezreket buknak a nyugdíjasok: már megint ők az áldozatok
Ismét fókuszba kerültek a termékbemutatók - és valószínűleg nem a nyári uborkaszezon miatt. A hatóságok szerint durvul a helyzet: egyre több panasz érkezik, sokszor a kiszolgáltatott idősek jelentik a célpontot.

MI LESZ A DEVIZAHITELESEKKEL?

Megszavazták a devizahiteles törvényt

Még több pénz járhat a devizahiteleseknek, mint gondolták

A felvett autóhitelek egyharmada visszajárhat

Mennyit, mikor és hogyan kapok vissza a bankomtól?

Bankszövetség: a devizahitelek tisztességesek voltak

Nem csak a végtörlesztők járhatnak rosszul a devizahiteles csomaggal

Újabb javaslat a devizahitelesek megsegítésének ügyében

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Fogadjunk, hogy nem tudtad, mennyi minden változott júliustól

Július elsejével számos változás lépett életbe Magyarországon. Sok hazai bank módosította hirdetményeit: van, ahol a díjak csökkenésével, vagy éppen nyári akciókkal találkozhatnak az ügyfelek. Ezentúl elektronikus lesz az anyakövezés, és egy okmányra lesz szükség a korábbi négy helyett. Megváltoztak emellett többek között a versenyjogi szabályok, a jövedéki termékekre vonatkozó vámtarifa szabályozás és külföldi mobiltelefon-használat díjai is. De örülhetnek a Balatonra készülők is, ezentúl étkezőkocsikban falatozhatnak bizonyos vonatjáratokon útban a Magyar Tenger felé.

Meglepő, mennyit spórolhatsz otthon, ha nyaralni mész
Nem is gondolnád, milyen sokat spórolhatsz, ha kikapcsolod a klímát, és a bojlert, kihúzod a hűtőt és áramtalanítod a legtöbb fogyasztódat mielőtt hosszabb időre elutazol. A Pénzcentrum.hu összegyűjtötte neked, mit kell tenned, ha szabira mész!

Családi házad van? Mától jönnek a gigabírságok
Július 1-től komoly bírságra számíthatsz, amennyiben a földeden - például a kertedben - parlagfüvet találnak. Ha azt hiszed, nálad a hatóság úgysem kopogtat, jobb, ha tudod, akár a szomszédod is feldobhat.A parlagfűszezon augusztus elejétől szeptember végéig tart, de a hatékony védekezés érdekében idejében...

Magyarok tízezrei úgy indulnak vásárolni, hogy erről fogalmuk sincs
Bár június 13-án új fogyasztóvédelmi szabályozás lépett életbe Magyarországon, egyelőre kevés kereskedő vagy gyártó tudja, milyen kötelességei vannak a vásárlókkal szemben.

Ennyit az ingyenes készpénzfelvételről: itt a kijózanító pofon

Jókorát lépett vissza Magyarország a bankkártya-használat terén. A visszalépésért egyértelműen az ingyenes készpénzfelvétel felelős. Egyre kevesebbet költünk a vásárlások során bankkártyával, miközben az ATM-ekből alkalmanként egyre több pénzt veszünk ki átlagosan.

Ezt mindenki elrontja valutaváltásnál: kártyával tényleg olcsóbb?

Itt a július, nagyon sokan indulnak a hetekben nyaralni. A többség a bankkártyáját is viszi magával, hiszen "így sokkal olcsóbban lehet kint vásárolni", mintha "jó drágán" valutát vettünk volna itthon. De biztos, hogy jobban járunk a kártyás vásárlással? Tényleg középárfolyamon váltják ilyenkor...

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem