14 °C Budapest

Ingyenes strandok a Balatonnál: itt a teljes lista

Pénzcentrum
2014. július 4. 05:36

Találunk olcsóbb, találunk drágább strandokat is a magyar tengernél. A szabadstrandok belépőinek áraival azonban egyik sem tud versenyezni - igaz, az ingyenes fürdőhelyeken a szolgáltatások sem annyira magas színvonalúak. De a balatoni szabadstrandok között olyanok is vannak, amelyek idén Kék Hullám zászlót nyertek.

A hétvégén többé-kevésbé strandidőre van kilátás: az előrejelzések szerint a csúcshőmérséklet eléri a 30-32 fokot is, a Balaton vize 22-23 fokos. A statisztikák szerint a térség messze a legkedveltebb nyaralási célpontnak számít a magyar családok körében

Az nem meglepő, hogy a szállásdíj és az útiköltség mellett a strandbelépők számítanak egy-egy vízparti nyaralás meghatározó költségelemének. A hazai fürdőknél ritkán ússza meg egy négytagú család 5-6 ezer forint alatt a belépőjegyeket (naponta), igaz, sokat spórolhatunk azzal, ha családi jegycsomagot választunk, vagy heti bérletet vásárolunk.


A balatoni strandok természetesen olcsóbbak, de a legkedveltebb, legnagyobb strandoknál - Balatonfüred, Keszthely, Siófok - is 800-1200 forint közötti áron kaphatunk felnőtt napijegyeket.

Irány a szabadstrand?

Természetesen számos ingyenes-és szabadstrand is várja a fürdőzőket a magyar tengernél. A fizetős fürdőhelyekhez képest ezek a partszakaszok általában alacsonyabb színvonalú szolgáltatást kínálnak, sok helyen nincs zuhanyzó, WC, kevesebb a büfé, de van köztük olyan is - például a balatonboglári Platán , a balatonföldvári Keleti, vagy a balatonszemesi Berzsenyi utcai- amelyik idén megkapta a legjobb fürdőhelyeknek járó Kék hullám zászlót.

Ezek a legjobb balatoni strandok 2014-ben: itt a lista! - KATTINTS!

Az ingyenesen használható partszakaszok többségére az önkormányzatok ugyanúgy megkérik a fürdőhely kijelölést az illetékes közegészségügyi szervtől, mint a belépődíjas strandokra. Az ilyen helyeken időről-időre ellenőrzik a víz minőségét, és az önkormányzatoknak is biztosítani kell a legalapvetőbb feltételeket a fürdő működéséhez. A hivatalos kijelölés egyben azt is jelenti, hogy az adott területre tilos állatot - például kutyát - bevinni - írja a balatontipp.hu szakportál.

Óvatosan a strandokon

A rendőrség azt tanácsolja: ha strandra megyünk, használjuk az értékmegőrzőt, a csomagokra, táskákra felváltva vigyázzunk, a parkoló autókban pedig ne hagyjunk látható helyen táskát, értéket, inkább a csomagtartóban helyezzük el azokat. Amennyiben mégis van olyan csomag, amit a gépkocsiban kell tárolni, azt lehetőség szerint a csomagtartóban helyezzük el. Egyterű, vagy kombi felépítményű autók esetében a csomagtér rolót minden esetben húzzuk ki, ezáltal a hátsó és oldalsó ablakon keresztül sem látható a csomagtér tartalma.


A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges, feltűnő és értékes használati tárgyakat pedig egyszerűen hagyjuk otthon. A fürdőkben az óvatosságra általában a hangosbemondó is rendszeresen figyelmeztet, ahol a saját felelősséget hangsúlyozzák, valamint azt, hogy egymásra figyeléssel is megelőzhetőek a lopások. Érdemes rákérdezni a bejáratnál, hogy van-e a strandon értékmegőrző, de a jól bevált nyakba akasztós pénztárca sem elvetendő megoldás.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Háromszáz önkéntes vigyáz a strandolókra
Idén indul nyolcadszor a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat, amelyben csaknem háromszáz képzett vöröskeresztes fiatal vigyáz a strandolókra tizenhárom Balaton-parti település húsz strandján a nyár végéig - közölték a szolgálat sajtótájékoztatóján kedden Balatonlellén.

Kovács Dániel, a Magyar Vöröskereszt ifjúsági szakmai vezetője elmondta, hogy 2007 óta 23 664 sérülést láttak el a balatoni elsősegélynyújtó-pontokon, négy esetben közvetlenül életet mentve. A szükséges eszközök a támogatóknak köszönhetően az idén is rendelkezésre állnak, a szolgálatot adók defibrillációs készülékkel is rendelkeznek.

A programban részt vevő önkéntesek, akik a legtipikusabb strandsérülések - ájulás, sportbaleset, horzsolás, kagyló okozta vágás - ellátásából bemutatót tartottak a balatonlellei strandon, augusztus 22-ig, minden nap 10 és 18 óra között adnak szolgálatot. A fiatalok megmutatták azt is, mennyire jártasak az újraélesztés fogásaiban.

A szolgálat ingyenes a strandüzemeltető önkormányzatok számára, amelyek többnyire az önkéntesek ellátásából veszik ki a részüket.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?