Emelkedő részvényárfolyamokra épít a TakarékBank új kötvénye

2009. június 23. 12:32

Biztos Befutó néven bocsátja ki új strukturált kötvényét a TakarékBank. Az új, 21 hónap futamidejű kötvény az első és az utolsó hat hónapra fix, évi 12% százalék mértékű kamatot fizet, míg 2010. január végétől október végéig a hozam mértéke az 50 - főleg európai - nagyvállalat részvényárfolyamának alakulását mutató Eurostoxx50 index alakulásától függ.

Korlátozott kockázat óvatos optimistáknak

A tőkepiacokon tapasztalható bizonytalanság ellenére egyre többen gondolják úgy, hogy a részvényárfolyamok már túl vannak a mélypontjaikon.

"Bár még óvatosan, de folyamatosan érzékelhető, hogy növekszik ügyfeleink befektetési kedve. A TakarékBank arra épít az új kötvénnyel, hogy Európa részvénypiacait jó eséllyel emelkedés jellemzi majd a jövő év első kilenc hónapjában, ebből a növekedésből pedig nem érdemes kimaradni." - mondta el Brezina Szabolcs, a TakarékBank Pénz- és Tőkepiaci Üzletágának igazgatója.

Túlzott kockázatot nem kell vállalniuk a befektetőknek: a középső időszakban sem lehet negatív a hozam, vagyis a legrosszabb esetben is csaknem évi 7 %-kal gyarapodik a befektetők pénze. A 30 %-os növekedési maximum elérése esetén pedig a kötvény éves szintű hozama meghaladja a 20 %-ot is.

Az új kötvény főbb ismérvei

A 10 ezer forint névértékű Biztos Befutó kötvények jegyzése július 29-ig tart országszerte több mint 480 takarékszövetkezetben. EHM (az Eurostoxx50 index alakulásától függően): 6,97-20,31%.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?