-2 °C Budapest

Emelkedő részvényárfolyamokra épít a TakarékBank új kötvénye

2009. június 23. 12:32

Biztos Befutó néven bocsátja ki új strukturált kötvényét a TakarékBank. Az új, 21 hónap futamidejű kötvény az első és az utolsó hat hónapra fix, évi 12% százalék mértékű kamatot fizet, míg 2010. január végétől október végéig a hozam mértéke az 50 - főleg európai - nagyvállalat részvényárfolyamának alakulását mutató Eurostoxx50 index alakulásától függ.

Korlátozott kockázat óvatos optimistáknak

A tőkepiacokon tapasztalható bizonytalanság ellenére egyre többen gondolják úgy, hogy a részvényárfolyamok már túl vannak a mélypontjaikon.

"Bár még óvatosan, de folyamatosan érzékelhető, hogy növekszik ügyfeleink befektetési kedve. A TakarékBank arra épít az új kötvénnyel, hogy Európa részvénypiacait jó eséllyel emelkedés jellemzi majd a jövő év első kilenc hónapjában, ebből a növekedésből pedig nem érdemes kimaradni." - mondta el Brezina Szabolcs, a TakarékBank Pénz- és Tőkepiaci Üzletágának igazgatója.

Túlzott kockázatot nem kell vállalniuk a befektetőknek: a középső időszakban sem lehet negatív a hozam, vagyis a legrosszabb esetben is csaknem évi 7 %-kal gyarapodik a befektetők pénze. A 30 %-os növekedési maximum elérése esetén pedig a kötvény éves szintű hozama meghaladja a 20 %-ot is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az új kötvény főbb ismérvei

A 10 ezer forint névértékű Biztos Befutó kötvények jegyzése július 29-ig tart országszerte több mint 480 takarékszövetkezetben. EHM (az Eurostoxx50 index alakulásától függően): 6,97-20,31%.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. december 7. 19:40
A BVOP szerint a visszaéléseket és bűncselekményeket feltáró Átlátszó nevű oknyomozó műhely olyan ké...
Kiszámoló  |  2023. december 7. 12:09
Három hónapja írtam arról, hogy mennyire amatőr módon sebezhető az Államkincstár online felülete, sz...
Bankmonitor  |  2023. december 7. 08:18
A részletes jogszabály alapján számos, eddig homályos részletre derült fény a CSOK Pluszhoz kapcsoló...
Holdblog  |  2023. december 7. 06:13
Adott egy nyersanyagpiac, ahol két ország és lényegében két cég kontrollálja a globális kitermelés 5...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem