3 °C Budapest

Euróval teszteltük a bankokat: nem mindennapi végeredmény született

Pénzcentrum
2009. május 29. 06:02

A legjobb betétlekötési ajánlatok A márciusi mélypont óta eltelt időszakban erősödött ugyan a forint az euróval szemben, de napokban néhány aggasztó elemzés is megjelent a magyar fizetőeszköz jövőjével kapcsolatban. Ezúttal a hazai pénzintézetek deviza lekötési lehetőségeit szedtük egy csokorba annak érdekében, hogy segítsünk a deviza megtakarítással rendelkező olvasóinknak a legjobb lekötési lehetőség megtalálásában.

A forintot a Merrill Lynch továbbra is a legsérülékenyebb devizák között tartja számon és bár a forint a feltörekvő piaci devizák közül jól teljesített, a Bank of America tulajdonában lévő társaság fenntartja az őszi időszakra vonatkozó 330-as szintet valószínűsítő előrejelzését.

Az EUR/HUF árfolyam alakulása az elmúlt 3 hónapban (Forrás: portfoliofinancial.hu)

A bankok között fokozódik a verseny a deviza lekötésekért, egymást érik az akciós ajánlatok. Hogy ne vesszünk el a kondíciók útvesztőjében a Pénzcentrum összegyűjtötte a legkedvezőbb lekötési ajánlatokat.

A piacon a legmagasabb kamatot 6,50 %-kal az Erste Bank adta, őket követi 6,01 %-kal a CIB Bank, valamint 6,00 %-kal az Allianz, a K&H Bank és az UniCredit.

Az Erste Bank 6,50 %-os betétlekötési ajánlata a biztonságos és időtálló megtakarítási formák közé tartozik. A betétben elhelyezendő összeget a bank számlakonverziós deviza középárfolyamon váltja át, az átváltást további költségek nem terhelik. A legkisebb leköthető összeg 500 euró, az akciós kamat ismétlődő betétlekötési konstrukció esetén az első kamatperiódusra érvényes. 12 hónapos lekötés esetén 5,50 %-os kamatot kínálnak.

Az Erste nem óvatoskodik: plusz kamatért giga-részletet is vállalhatsz!

A 6 hónapos betétlekötés második periódusától kezdve a betét a hirdetményben szereplő standard kamattal (EBKM: 2,65-2,90 %/év) kerül lekötésre. Az akciós deviza betét elhelyezésének feltétele, hogy a lekötni kívánt deviza betét összege február 27-e előtt nem volt a bank kezelésében. A betétlekötés további feltétele a betét pénznemében devizaszámla vezetése a banknál. Az akciós kamat 2009. április 24-től visszavonásig érvényes.

A CIB Tavaszi Euró Betét április 14-től visszavonásig érvényes. A bank 3 és 6 hónapos lekötés esetén garantáltan évi 6,01 %-os kamatot kínál az euróban újonnan elhelyezett betétekre, az első kamatperiódusra (EBKM: 6,01 %, nem akciós EBKM: 1,25-1,50 %).

Mit csinált a CIB? Neked jött SMS?

A kamat mértéke független az elhelyezett összeg nagyságától, de a betétlekötés eredeti időtartamával automatikusan meghosszabbodó betét nem minősül újonnan lekötött betétnek.

Az Allianz Bank az egyes devizabetétekre szintén magas éves kamatokat kínál. A6 hónapos futamidőre  évi 6 %-os kamatot (EBKM: 6,09 %) fizetnek.

K&H Bank, UniCredit, FHB, Raiffeisen Bank

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. november 26. 06:59
A Goldman Sachs (GS) arra számít, hogy a 10 éves amerikai állampapír-hozamok egészen 2024 végéig 4 s...
MEDIA1  |  2022. november 25. 18:21
A Pajzs egy fiktív közösségi oldal segítségével és játékkal segít abban, hogy hamarabb felismerjük a...
Bankmonitor  |  2022. november 25. 15:13
Ma már sok magyar számára nem újdonság, hogy mobilunkkal is fizethetünk az üzletekben, így váltva ki...
MNB Intézet  |  2022. november 25. 09:56
A technológiai optimizmus az az elképzelés, miszerint a tudomány és a technológia minden jelentős tá...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?