29 °C Budapest

Címke: részvényárfolyamok (27 cikk)

Pénzcentrum | 2011. október 19. 16:05

Egy tőzsdekrach tanulságai

Épp 24 évvel ezelőtt, vagyis 1987. október 19-én gyászos napra ébredtek a befektetők. Egyetlen nap leforgása alatt a világ vezető tőzsdeindexe a Dow Jones Industrial Average az 1929-es Fekete Csütörtököt is jócskán lekörözve 23%-ot esett, mellyel Fekete Hétfőként véste be magát örök időkre a históriás könyvekbe...

Pénzcentrum | 2011. február 5. 07:02

Tigrisnők az OTP-ben: akik határozottan ki merik nyitni a szájukat

A magyar társadalomban a hagyományosan bizonytalan és óvatos gondolkodás mellett egyre inkább jelen van a magas jövedelműek tudatossága, a karriert építő nők jól informáltsága, de új szereplőként megjelentek a pénzügyileg tájékozott, fiatalos idősek is - derül ki a Pénzügyi Kultúra Kutatásból. A trendinterjúk alapján kijelenthető, hogy a pénzügyi tudatosság gyakran összefügg az életstílussal.

Pénzcentrum | 2010. december 20. 13:02

Mibe fektet ma egy élelmes hozamvadász?

Egyre többen tartják fontosnak Magyarországon a hosszú távú megtakarítások jelentőségét. Ezt a tendenciát mutatja az is, hogy 2010-ben a lakosság a hitelek felől a megtakarítások felé fordult. A pénzügyeiben tudatos lakosság jelentős része választotta befektetésnek a különböző befektetési alapokat.

Pénzcentrum | 2010. április 28. 10:32

Vészfék, vagy gyorsítósáv: hektikus árfolyamra is van megoldás!

A pénzügyi válság nyomán mélyrepülést vett részvényárfolyamok okozta veszteségeket követően, a piaci szereplők megoldásokat kerestek a magánszemélyek befektetési portfoliójának védelme érdekében. A tőkepiacokon ismert stop-loss megoldás megjelent néhány biztosítási termékben, amelynek eredményeként a hektikusabb időszakokban a megtakarítás alakulásának nyomon követésével, az ügyfél kockázatviselő képességének megfelelően rendezhető át befektetése. A veszteségek minimalizálása mellett elvárás az elérhető nyereség követhetősége is, arra is van mód, hogy mindkét helyzetben automatikusan kerüljön átcsoportosításra a felhalmozott tőke.

Pénzcentrum | 2009. november 12. 11:02

Elképesztő gazdagság: mit tudnak a kínai milliárdosok?

"Shi lai yun zhuan" -ezzel a kínai kifejezéssel lehet leginkább összefoglalni azt, ami az ázsiai ország szupergazdagjaival történt az elmúlt hónapokban. Shi lai yun zhuan, azaz elérkezett egy új pillanat, a szerencse megváltozott.

Pénzcentrum | 2009. június 23. 12:32

Emelkedő részvényárfolyamokra épít a TakarékBank új kötvénye

Biztos Befutó néven bocsátja ki új strukturált kötvényét a TakarékBank. Az új, 21 hónap futamidejű kötvény az első és az utolsó hat hónapra fix, évi 12% százalék mértékű kamatot fizet, míg 2010. január végétől október végéig a hozam mértéke az 50 - főleg európai - nagyvállalat részvényárfolyamának alakulását mutató Eurostoxx50 index alakulásától függ.

Pénzcentrum | 2009. május 4. 16:32

Hullámvasúton a unit-linked piac - Túlélni vagy befektetni érdemes?

A unit-linked biztosítások jelenleg megosztják a szakembereket, egyesek az aranykor végéről beszélnek, hiszen a válság kétségkívül átrendezte ezt a piacot is és a tavalyi viszonylag gyors felfutás után, manapság inkább a kockázati jellegű életbiztosítások, valamint a tőke- illetve hozamgaranciát/védelmet nyújtó termékek iránt nőtt meg a kereslet.