15 °C Budapest

Végzettség nélkül is kereshetsz 400 ezret: rengeteg magyart vennének fel

2020. február 17. 14:30

Ma már nem csak Budapesten lehet elcsípni jól fizető, végzettséget vagy komolyabb gyakorlatot nem is igénylő állásokat, hanem akár vidéki nagyvárosokban is. Ügyfészszolgálatosból például kifejezetten nagy a hiány: aki bírja a monotonitást, és cserébe versenyképes fizetésre vágyik, az sok lehetőség közül válogathat.

A Pénzcentrumon rendszeresen foglalkozunk a munkaerőpiac aktuális kérdéseivel, többek között a különböző pozíciókban elérhető keresetekkel. Korábban kiderült már, mennyi pénzt kapnak a szakgimnáziumokban a leendő rendőrök, vagy éppen a budai csúcsétterem szakácsai, pincérei. Most az ügyfélszolgálati munkatársak bérét vesszük górcső alá, egy kis helyzetértékelés után.

Nagyjából 200-250 ezer munkavállaló hiányzik az országból, ami abból is adódik, hogy a magyar gazdaság jó teljesítőképessége miatt a cégek beruházásigénye, és ezzel együtt a munkaerő-kereslete is megnőtt, miközben a munkavállalók száma - többek között demográfiai okokból - csökkent - írja a Portfolio. Ahogy a hiányszakmák, úgy a feladott hirdetések is folyamatosan változnak, átalakulnak, ma már például egyre több cég teszi le a voksát a transzparencia mellett: 

A hirdetéseink 8 százaléka tartalmaz béradatot, melyek esetében kimutathatóan több a jelentkezés: akár 3-4-5-szöröse is. Mi is próbáljuk edukálni, ez irányban terelni a hirdetőinket, sőt, jó példát mutatva, mi magunk is megjelenítjük a béradatokat, amikor új munkavállalót keresünk. Amint ebből gyakorlat lesz, egyre többen kezelik nyíltan a kérdést már a hirdetésben is, el fog terjedni széles körben 

- mondta el korábban a Pénzcentrumnak Göröcs Lili Melinda, a Profession HR vezetője. Aki gyakran nézegeti az álláshirdetéseket, az észrevehette, hogy a hiányszakmákban, mint amilyen például az ügyfélszolgálati munkatárs is, egyre gyakrabban tüntetik fel a kereseti lehetőségeket.

Hogy mennyit keres egy átlagos ügyfélszolgálati munkatárs, nehéz konkrétan megmondani, a Fizetések.hu oldal szerint bérezésük viszonylag széles skálás mozog: bruttó 229 ezer és 447 ezer forint között mozog. Ebben a pozícióban nem csak a fővárosban, de vidéken is viszonylag jól lehet keresni: az ELMŰ-ÉMÁSZ Ügyfélszolgálati Kft. miskolci irodájába keresnek új kollégákat, az alábbi feltételekkel:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Versenyképes, bruttó 250-270 ezer forint/hó alapbért
  • Az alapbér 13. havi fizetéssel, cafeteriával (br. 300 ezer forint/év) és önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulással egészítik ki
  • Az extra teljesítményt éves bónusszal jutalmazzák
  • Magán-egészségbiztosítás keretében ingyenes szakorvosi ellátást és éves szűrővizsgálatot biztosítanak
  • Betanulást követően akár otthoni munkavégzésre is van lehetőség távmunkában
  • 4 hétre előre kiadott munkaidő beosztás szerint dolgozunk, így előre tudsz tervezni

Ahogy a hirdetés szövegéből is kiderül, mindössze középfokú végzettségre van szükség az állásbetültéséhez, valamint nyitott, tanulni vágyó személyiségre.

Persze ha nem csak magyarul vagy angolul beszélsz, hanem esetleg németül, franciául, esetleg hollandul is elboldogulsz, máris többet érsz a piacon: idegen nyelveket beszélő ügyfélszolgálatosokat is folyamatosan keresnek, jellemzően jobb fizetéssel: akár 250-300 ezer forintot. De ügyfélkapcsolati vezetőként némi gyakorlattal, már a havi nettó 400 ezres fizetés is elérhető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm