13 °C Budapest

Kiderült: ennyit lehet keresni benzinkutasként egy pesti OMV-nél

2018. május 16. 11:30

Egyre több cég ad fel álláshirdetés a pozícióhoz tartozó bér konkrét megjelölésével. Heti gyűjtésünkben a benzinkutak, autómosók, és autókozmetikák világába kalauzoljuk el az elérhető fizetésekre kíváncsi olvasóinkat.

Egyre inkább transzparenciában gondolkodnak bérek tekintetében a hazai cégek. Noha a trendet főként a munkaerőhiány szüli, a kiskereskedelemben és turizmus-vendéglátásban már alig-alig akad olyan pozíció, ahol ne a kezdő és elérhető fizetés konkrét megjelölésével toboroznának a munkaadók, de a gyakorlatra már a legtöbb hazai ágazatban van példa. Tradícióról persze továbbra sem beszélhetünk, de a folyamat magáért beszél.

Tóth Tamara, a Monster Magyarország Kft. operatív vezetője szerint a teljes transzparenciához az kellene, ha már kisiskolás korban elkezdődne az edukáció. Mint azt a Pénzcentrumnak adott interjújában elárulta, "általánosságban elmondható, hogy nemzetközi összehasonlításban mi magyarok nem szeretjük nyilvánosan kezelni a saját fizetésünket. Azt sem feltétlenül gondolom, hogy minden szektor fel van arra készülve, hogy nyilvánossá tegye a fizetéseit. Ha teoretikusan nézem, a totális transzparencia ma csak ott működhet, ahol kizárólag fizikai munkásokat alkalmaznak."

Nógrádi József, a Trenkwalder régióvezetője szerint az elmúlt egy évben alakult át annyira a piac, hogy azon cégek, amelyek nem bérrel hirdetnek, 50 százalékkal alacsonyabb mértékben tudják elérni a munkavállalókat a hirdetéseiken keresztül. Mint azt a Pénzcentrumnak adott interjújában elárulta, sok cég - főleg vezető vállalatok -, amelyek időben igyekeznek a piaci igényekre reagálni, a béremeléseiket már sajtónyilvánosság előtt jelentik be, pont azért, hogy kihasználva a médiaelőnyöket a lehető legtöbb jelöltet érjék el és képesek legyenek az adott régióban elszívni a többi versenytárs elől a munkavállalókat.

Azt látjuk, hogy míg korábban az egy nagyon szenzitív információ volt, hogy ki milyen javadalmazási mértékkel foglalkoztatja a munkavállalókat, addig mára átestünk a ló túloldalára, és kifüggesztve bérrel hirdetnek a cégek. Hasonló kampányok nap mint nap zajlanak az országban, ahol kifejezetten ezt próbálják felmérni a cégek, hogy ki milyen bérért hajlandó váltani, mik azok a bérek, amiket a munkavállalók kívánatosnak tartanak egyes pozíciókban, egyes szektorokban

- fogalmazott Nógrádi József.

Amennyiben tehát szondázzuk a friss álláshirdetéseket, egyértelművé válik, hogy a transzparencia sokszor már alapérték, így egyre ritkábban futhatunk olyan semmitmondó bérajánlatokba, mint a "versenyképes jövedelem", a "kiemelt bérezés", vagy a "magas kereseti lehetőség". A transzparens álláshirdetésekből nem csak álláskeresőként, hanem a munkáltatóhoz lojális munkavállalóként is profitálhatunk. Az álláshirdetésekben szereplő bérekkel ugyanis azt is könnyedén megítélhetjük, hogy mennyire becsül meg minket jelenlegi munkaadónk.

Ha úgy érezzük, van mozgástér, álljunk bátran a főnök elé!

És, hogy ezen a héten se maradjunk konkrétumok híján, ezúttal a Jófogás álláshirdetéseit vettük alaposabban is górcső alá. Heti gyűjtésünkben egy szűk szegmensre fókuszáltunk, a benzinkutak, autómosók, és autókozmetikák világába kalauzoljuk el a munkaerő-piaci aktualitásokra, főként bérhelyzetre fogékony olvasókat, na meg az álláskeresőket. Előre szólunk, gyűjtésünk során meglepő fizetésekkel is találkoztunk. Nézzük a felhozatalt!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Teljes munkaidő, fő és mellékállában is - nettó 133 ezer Ft/hó

XVII. kerületben lévő, állandó ügyfélkörrel rendelkező kézi autómosó-kozmetikába keresünk megbízható női-férfi kollégákat hosszú távra, akár betanítással is! Fő és mellékállában is végezhető! Napi bérkifizetés! Munkakezdés azonnal

- olvasható a Csilivili autómosó Kft. álláshirdetésében, amelyből az is kiderül, hogy a jelentkezők 200 ezer forintos bruttó bérre számíthatnak.

Ez a Pénzcentrum kalkulációi szerint, adókedvezmények nélkül 133 ezer forintos havi nettót jelent

Teljes munkaidő, nappali munkavégzés - nettó 280 ezer Ft/hó

Budapest VII. kerületben található Mezcon Kézi Autómosóba keresünk 2 fő megbízható, munkájára igényes munkatársat nappalos műszakra, bejelentett, hosszú távú munkalehetőséggel. Cégünk 20 éves múlttal rendelkezik az autóápolás területén. Ha nincs gyakorlatod az sem baj, betanítunk! (...) Akár szállást is tudunk biztosítani mely nem munkásszálló, hanem egy általunk fenntartott lakás az V. kerületben a Bazilika mellett 15 perc sétára a munkahelytől

- írja hirdetésében a Parkolóház Autómosó Kft. A pályázóknak további segítség, hogy a cég nem bajlódik a bruttóval, feketén-fehéren leírják:

"Kereseti lehetőség: 240.000 Ft. - 280.000 Ft. (nettó!!!)"

6 órás műszak, éjszakai munkavégzés - nettó 11970 Ft/nap

Hosszú távú, biztos munkahelyre keresünk kútkezelő és shopos munkatársakat Kerepesi úti (X.) és Budafoki úti (XI.) OMV töltőállomásokra, kétműszakos vagy állandó éjszakás munkarendbe. Tapasztalat vagy kereskedelmi végzettség előnyt jelent. Főállású és részmunkaidős megoldás is lehetséges

- derül ki a P-Station Kft. álláshirdetéséből. A foglalkoztatás jellegénél annyit írnak, hogy 6 órás részmunkaidős pozícióról van szó, amelyért napi (ez nem egyértelmű, de ha nem elírás az összeg, akkor vélhetően napi bérről van szó - a szerk.) 18 ezres bruttóra számíthat a pályázó.

Ez a Pénzcentrum kalkulációi szerint, adókedvezmények nélkül 11 970 forintos napi nettót jelent.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem