2018. május 24. csütörtök Eszter, Eliza

Kiderült: ennyit lehet keresni benzinkutasként egy pesti OMV-nél


Egyre több cég ad fel álláshirdetés a pozícióhoz tartozó bér konkrét megjelölésével. Heti gyűjtésünkben a benzinkutak, autómosók, és autókozmetikák világába kalauzoljuk el az elérhető fizetésekre kíváncsi olvasóinkat.

Egyre inkább transzparenciában gondolkodnak bérek tekintetében a hazai cégek. Noha a trendet főként a munkaerőhiány szüli, a kiskereskedelemben és turizmus-vendéglátásban már alig-alig akad olyan pozíció, ahol ne a kezdő és elérhető fizetés konkrét megjelölésével toboroznának a munkaadók, de a gyakorlatra már a legtöbb hazai ágazatban van példa. Tradícióról persze továbbra sem beszélhetünk, de a folyamat magáért beszél.

Tóth Tamara, a Monster Magyarország Kft. operatív vezetője szerint a teljes transzparenciához az kellene, ha már kisiskolás korban elkezdődne az edukáció. Mint azt a Pénzcentrumnak adott interjújában elárulta, "általánosságban elmondható, hogy nemzetközi összehasonlításban mi magyarok nem szeretjük nyilvánosan kezelni a saját fizetésünket. Azt sem feltétlenül gondolom, hogy minden szektor fel van arra készülve, hogy nyilvánossá tegye a fizetéseit. Ha teoretikusan nézem, a totális transzparencia ma csak ott működhet, ahol kizárólag fizikai munkásokat alkalmaznak."

Nógrádi József, a Trenkwalder régióvezetője szerint az elmúlt egy évben alakult át annyira a piac, hogy azon cégek, amelyek nem bérrel hirdetnek, 50 százalékkal alacsonyabb mértékben tudják elérni a munkavállalókat a hirdetéseiken keresztül. Mint azt a Pénzcentrumnak adott interjújában elárulta, sok cég - főleg vezető vállalatok -, amelyek időben igyekeznek a piaci igényekre reagálni, a béremeléseiket már sajtónyilvánosság előtt jelentik be, pont azért, hogy kihasználva a médiaelőnyöket a lehető legtöbb jelöltet érjék el és képesek legyenek az adott régióban elszívni a többi versenytárs elől a munkavállalókat.

Azt látjuk, hogy míg korábban az egy nagyon szenzitív információ volt, hogy ki milyen javadalmazási mértékkel foglalkoztatja a munkavállalókat, addig mára átestünk a ló túloldalára, és kifüggesztve bérrel hirdetnek a cégek. Hasonló kampányok nap mint nap zajlanak az országban, ahol kifejezetten ezt próbálják felmérni a cégek, hogy ki milyen bérért hajlandó váltani, mik azok a bérek, amiket a munkavállalók kívánatosnak tartanak egyes pozíciókban, egyes szektorokban

- fogalmazott Nógrádi József.

Amennyiben tehát szondázzuk a friss álláshirdetéseket, egyértelművé válik, hogy a transzparencia sokszor már alapérték, így egyre ritkábban futhatunk olyan semmitmondó bérajánlatokba, mint a "versenyképes jövedelem", a "kiemelt bérezés", vagy a "magas kereseti lehetőség". A transzparens álláshirdetésekből nem csak álláskeresőként, hanem a munkáltatóhoz lojális munkavállalóként is profitálhatunk. Az álláshirdetésekben szereplő bérekkel ugyanis azt is könnyedén megítélhetjük, hogy mennyire becsül meg minket jelenlegi munkaadónk.

Ha úgy érezzük, van mozgástér, álljunk bátran a főnök elé!

És, hogy ezen a héten se maradjunk konkrétumok híján, ezúttal a Jófogás álláshirdetéseit vettük alaposabban is górcső alá. Heti gyűjtésünkben egy szűk szegmensre fókuszáltunk, a benzinkutak, autómosók, és autókozmetikák világába kalauzoljuk el a munkaerő-piaci aktualitásokra, főként bérhelyzetre fogékony olvasókat, na meg az álláskeresőket. Előre szólunk, gyűjtésünk során meglepő fizetésekkel is találkoztunk. Nézzük a felhozatalt!

Teljes munkaidő, fő és mellékállában is - nettó 133 ezer Ft/hó

XVII. kerületben lévő, állandó ügyfélkörrel rendelkező kézi autómosó-kozmetikába keresünk megbízható női-férfi kollégákat hosszú távra, akár betanítással is! Fő és mellékállában is végezhető! Napi bérkifizetés! Munkakezdés azonnal

- olvasható a Csilivili autómosó Kft. álláshirdetésében, amelyből az is kiderül, hogy a jelentkezők 200 ezer forintos bruttó bérre számíthatnak.

Ez a Pénzcentrum kalkulációi szerint, adókedvezmények nélkül 133 ezer forintos havi nettót jelent

Teljes munkaidő, nappali munkavégzés - nettó 280 ezer Ft/hó

Budapest VII. kerületben található Mezcon Kézi Autómosóba keresünk 2 fő megbízható, munkájára igényes munkatársat nappalos műszakra, bejelentett, hosszú távú munkalehetőséggel. Cégünk 20 éves múlttal rendelkezik az autóápolás területén. Ha nincs gyakorlatod az sem baj, betanítunk! (...) Akár szállást is tudunk biztosítani mely nem munkásszálló, hanem egy általunk fenntartott lakás az V. kerületben a Bazilika mellett 15 perc sétára a munkahelytől

- írja hirdetésében a Parkolóház Autómosó Kft. A pályázóknak további segítség, hogy a cég nem bajlódik a bruttóval, feketén-fehéren leírják:

"Kereseti lehetőség: 240.000 Ft. - 280.000 Ft. (nettó!!!)"

6 órás műszak, éjszakai munkavégzés - nettó 11970 Ft/nap

Hosszú távú, biztos munkahelyre keresünk kútkezelő és shopos munkatársakat Kerepesi úti (X.) és Budafoki úti (XI.) OMV töltőállomásokra, kétműszakos vagy állandó éjszakás munkarendbe. Tapasztalat vagy kereskedelmi végzettség előnyt jelent. Főállású és részmunkaidős megoldás is lehetséges

- derül ki a P-Station Kft. álláshirdetéséből. A foglalkoztatás jellegénél annyit írnak, hogy 6 órás részmunkaidős pozícióról van szó, amelyért napi (ez nem egyértelmű, de ha nem elírás az összeg, akkor vélhetően napi bérről van szó - a szerk.) 18 ezres bruttóra számíthat a pályázó.

Ez a Pénzcentrum kalkulációi szerint, adókedvezmények nélkül 11 970 forintos napi nettót jelent.

 

JÓL JÖNNE 2,5 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 2,5 millió forintos hitelösszeget, és 84 hónapos futamidőt adtunk meg, emelett bepipáltuk a "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem" és a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" funkciókat. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja (THM 8,16%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank (THM 8,17%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Raiffeisen Bank, a Budapest Bank, valamint az ERSTE Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Itt a csodafegyver a falvak elnéptelenedésére: csak félnek bevetni
Ez lenne a megoldás Magyarországon a kóros munkaerőhiányra?


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
laskainelli
2018. 05. 23. 10:08
Hogyan lehet túlélni a megcsalást?

A házassági tanácsadáson gyakran jelennek meg párok, akik nem tudnak „túllépni” a hűtlenségen....

perfekt
2018. 05. 23. 09:02
GDPR – Első rész

Valószínűleg már mindegyik olvasónkhoz érkezett valamilyen üzleti (képzési, tanácsadási, szakkönyv-beszerzési...

jobangel
2018. 05. 23. 06:00
Munkahelyi támadások ellen mit tegyek?

Nem mondok azzal újdonságot, ha azt mondom, hogy számtalan emberi tulajdonság létezik és minden...

legacykft
2018. 05. 21. 23:03
Mennyire vagy képben a coachképzésekkel?

Érdekel a coaching, a coach szakma? Szeretnéd képezni magad ezen a téren? Számos lehetőség közül...

coachyourself
2018. 05. 21. 21:34
Az önfejlesztés jövője

Látom, számodra is eljött a nap, hogy elindulj az önfejlesztés rögös útján. Vagy lehet, hogy...

happyhunter
2018. 05. 17. 15:48
Közös délután a Gyömrői Gyermekotthonban

Tavaly decemberben vettük fel a kapcsolatot a Gyömrői gyerekotthonnal, karácsonykor kézműves délutánt...

hrdoktor
2018. 05. 14. 14:27
Miért tör ránk munka közben a nassolási vágy?

Biztosan Önnek is van olyan kollégája, akinek munkaállomása néha napján nem író-, hanem inkább...

NÉPSZERŰ
FRISS