2017. augusztus 22. kedd Menyhért, Mirjam

Itt a bizonyíték: ennyi fizetést ad a diákmelósoknak a Penny

Tízből négy diák dolgozik a nyári szünetben, és mivel lassan vége a tanévnek, a cégek elkezdték meghirdetni a nyári diákállásokat. Nagy erőkkel toborozza a Penny Market is a fiatalokat, az is kiderült, mekkora órabért fizet nekik.

A nyári szünetben még több diák dolgozik, mint tanév közben, ami a kereskedelem számára is nagy segítség, így a nyári szabadságolásokat is könnyebben meg tudják oldani. Emellett a szektorban tapasztalható munkaerőhiányt is enyhíthetik, még ha csak időszakosan is. A Penny Market szórólapon toborozza a passzív és aktív nappali tagozatos hallgatókat.

Bolti kisegítőket, árufeltöltőket és kasszásokat is keresnek, és ezért bruttó 749-1314 forintos órabért fizetnek.

A tanulói jogviszonnyal rendelkezők fizetése is adóköteles, 15 százalék személyi jövedelemadót le kell vonnia a munkáltatónak. Ha diákszervezeten, vagy iskolaszövetkezeten keresztül vállal munkát a hallgató, vagy 16 évesnél idősebb tanuló, akkor csak az szja-t vonják le tőle, ha viszont munkaviszonyban, vagy bármilyen megbízási jogviszonyba kerül a céggel, akkor ugyanazok a járulékok terhelik a bérét, mint bárki másnak.

Mivel a Penny iskolaszervezeten keresztül hirdette meg a diákállásokat, így az ott dolgozó fiatalok béréből csak a 15 százalékot vonják le. Így nettó 637-1117 forintot lehet megkeresni a diszkontláncnál óránként.

Korábbi lapértesülések szerint ma már a 16 évnél idősebb diákoknak csaknem a 40 százaléka dolgozik tanulmányai mellett, a nyári időszakban pedig két-háromszoros túljelentkezés is van diákmunkára, mikozben a tanév közben tízből két állás betöltetlen marad. A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnöke szerint viszont még a nyári diákmunka területén is tapasztalható munkaerőhiány, szerinte ennek az egyik fő oka, hogy a hallgató is kevesebb: míg 2007-ben 470 ezren tanultak a felsőoktatásban, addig jelenleg csak 290 ezren.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ez fájni fog a magyar családoknak: megroggyan a családi kassza
Ezt így vagy úgy, de szeptemberben ki kell fizetni.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ezeknek a hiteleknek is búcsút inthetnek a britek a Brexit miatt

A lenti csárt azt mutatja meg, hogy 2016-ban az Európai Befektetési Bank (EIB) mekkora összegű hiteleket nyújtott az egyes tagországoknak, az adott ország lakosságának arányában. Ebben bizony Nagy-Britannia...
 

Ágyneműhuzatot ennél jobb dolgokra nem használhatsz

Természetesen, ha nem számítjuk bele az ágyneműhuzat rendeltetésszerű használatát. Előfordul, hogy az ember ajándékba kap ágyneműhuzatot, vagy átfestette a hálószobát, és már nem passzol hozzá...
NÉPSZERŰ
FRISS

Spar

08.17-08.23
Országos

Interspar

08.17-08.23
Országos

Spar, Interspar

Iskolakezdés
08.17-09.07
Országos

Aldi

08.17-08.23
Országos

Lidl

08.17-08.23
Budapest

Auchan

08.17-08.23
Országos

Tesco

08.17-08.23
Országos

Auchan

Iskolakezdés
08.10-09.06
Országos