2020. július 11. szombat Nóra, Lili
HR Centrum

600 ezres fizetés, diploma nem kell: rengeteg szakácsot keresnek


Óriási a munkaerőhiány, nehéz helyzetben vannak az éttermek: nehezen találnak felszolgálót, pultost vagy szakácsot. Nem véletlen, hogy van olyan vendéglő, ahol nem elvárás az sem, hogy a leendő munkavállalónak legyen tapasztalata. Igaz, a kezdők nem is keresnek annyit, mint a tapasztalt munkaerő. Találtunk olyan hirdetést, ahol a szakács-konyhafőnöknek havonta 600 ezer forintot fizetnek.

A nyáron sokat lehetett olvasni arról, mekkora gondot okoz a vendéglátóhelyeknek a munkaerőhiány, milyen nehezen találnak pultost, felszolgálót vagy épp szakácsot.

Itt a környéken mindenki megadja az 1000-1200 forintot óránként, azaz, aki akar dolgozni, képzettség nélkül is megkereshet 400 ezer forintot havonta. Csak éppen nincs meg a hajlandóság

- mondta a Népszavának még május végén egy balatonlellei vállalkozó. Nem csak a Balatonnál, a fővárosban, és vidéki városokban is nehéz munkaerőt találni. Az interneten rengeteg helyre keresnek szakácsokat, a fizetések pedig változatos képet mutatnak. Találtunk olyan esztergomi helyet, ahol pályakezdők jelentkezését is várják, "mivel a nyugodt téli időszakban könnyen belejöhetnek a jelentkezők a szakma rejtelmeibe" - áll a hirdetésben. A nyelvtudás sem elvárás. A munkavállónak havonta nettó 180 ezret fizetnének.

Budapesten legalább 300 ezres lehet keresni

A Pénzcentrum által talált hirdetéseket böngészve jól látszik, hogy egy 3-5 év tapasztalattal rendelkező szakács általánosságban nettó 300-360 ezres fizetésre számíthat.

Az egyik 1. kerületi étteremben heti 4 napot kell dolgozni, reggel 9-től éjjel 11 óráig. A fizetés 1400 Ft/óra, plusz ehhez jön még a forgalom utáni jutalék. Azt írják, összességében havonta nettó 320-380 ezer forintot lehet keresni.

Az egyik 22. kerületi családi étterembe is szakácsot vennének fel, a munkaidő reggel 10-től este 22-ig tart, és minden második hétvége szabad. A tapasztalattal rendelkező szakács havonta 300 ezer forintot kereshet.

Ugyancsak 300 ezret lehet keresni a Don Pepe Étteremlánc 11. kerületi éttermében. Havi 15-17 napos munkarendben kell dolgozni, és amennyiben szükséges, szállást is biztosítanak a leendő munkavállalónak.

Egy budapesti belvárosi olasz étterembe tapasztalt szakácsot keresnek, a fizetés nettó 360 ezer forint. Ugyanennyit kínál a leendő munkavállónak egy 18. kerületi étterem, amely a hirdetésben jelzi, ez csak kezdő bér, ha elégedettek a dolgozóval, számíthat béremelésre.

Egy újonnan nyíló belvárosi bisztróba is szakácsot keresnek. Előnyt jelent az angol nyelv társalgási szintű ismerete, a 3-5 év szakmai tapasztalat, és a grill ételek készítésében szerzett tapasztalat. A szakács-konyhafőnök - akinek feladata lesz az étlap kialakítása, az alapanyagok megrendelése, a beszerzés koordinálása és a konyha önálló vezetése - havi 600 ezer forintos fizetésre számíthat.

Vidéken kevesebb a fizetés

Míg a legtöbb budapesti álláshirdetésben feltüntetik a fizetést, addig a vidéki éttermek hirdetéseiben csak elvétve találtunk arra vonatkozó információt, mennyit fizetnek a leendő munkavállalónak.

Debrecenben az egyik pubba keresnek 1-3 év szakmai tapasztalattal rendelkező szakácsot, akinek havonta 15 napot kell dolgoznia. A fizetés nettó 200 ezer forint.

Kecskeméten az egyik étterembe szintén 1-3 év tapasztalattal rendelkező szakácsot vennének fel, hetente 40-50 órát kell dolgozni, és két szabadnapot biztosítanak. A fizetés nettó 240 ezer forint.

Siófokon egy olasz étterembe keresnek 5-10 éves tapasztalattal rendelkező konyhavezetőt, de a nyelvtudás nem feltétel. Havonta nettó 380 ezer forintot fizetnek a leendő munkavállalónak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
legacykft
2020. 07. 10. 09:00
6 dolog, ami jól jön a nehéz beszélgetésekhez a csapatban

Vannak azok a beszélgetések egy csapatban, amiktől hidegrázást kapunk. Mert nehéz benne lenni...

perfekt
2020. 07. 10. 08:42
MILYEN OKJ SZÁMÍT A FELVÉTELIN? – VÁLASSZON A KÉPZÉSI KÍNÁLATUNKBÓL!

A ponthatárok kihirdetése után nem minden jelentkező feltétlenül boldog. Ha idén nem jött össze...

ajovomunkahelye
2020. 07. 07. 09:42
Alkalmazkodás a változásokhoz

A koronavírus-járvány iparágtól függetlenül egy dologra biztosan megtanított minden vállalatot:...

vezetoi-coaching
2020. 07. 06. 16:54
Olvasónapló - Nagy Lajos: Budapest Nagykávéház...

Csak ízelítőül, hogy mire számítsunk... 1935. július 3-án késő este a Budapest Nagykávéházban...

hrdoktor
2020. 07. 06. 08:50
Betegségek, amiket a légkondi terjeszthet

A nem megfelelően működtetett klíma többet árt, mint használ: betegségek okozója lehet. De milyen...

jobangel
2020. 06. 30. 15:30
A fizetési igényről másképp: tárgyalj róla!

Ez sajnos rendszeres „taktika”, és nagyon rossz taktika: az álláskeresők kétségbeesésükben...

tippekafejvadasztol
2020. 06. 19. 11:23
Álláskeresés karantén után

Nem kérdés, hogy jelen helyzetben azok is állást kereshetnek, akik eddig teljesen biztosnak hitték...

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk