Exhausted businesswoman having a headache while sitting at home at night.

5 biztos jel, hogy lebecsülnek a munkahelyeden: jó, tudni róluk, a béred múlhat rajtuk

2022. augusztus 12. 16:06

Kevés frusztrálóbb dolog van annál a munkahelyen, mint amikor nem becsülik meg az embert. Legyen szó az új ötletekről, a komolyabb feladatokról vagy az előrepélésről, mindegyiknél hátrányt szenvedünk, hogyha a főnökünk nem veszi észre, mennyi energiát fektetünk a munkánkba. Anyagilag sem éri meg, ha nem látják az értékünket, hiszen ha nem találnak elég jónak, akkor nem is fognak jól megifzetni minket. A Pénzcentrum most összegyűjtötte, milyen öt esetben érdemes átgondolni, hogy látják a munkánkat, illetve mit tehetünk, hogy javítsunk a helyzetünkön, ha a főnökünk nem látja a munkánk értékét.

A munkahelyi elégedetlenség forrása sokszor lehet az, hogy az embert nem becsülik meg eléggé. Azonban mielőtt jobban belemerülnénk abba, hogy miért érzünk így, vagy nekikezdnénk a megoldáson gondolkodni, érdemes mefontolni, mit jelent számunkra az értékes ember fogalma.Különböző embereknek ez nagyon mást jelenthet – magyarázza Jasmine Escalera karriertanácsadó. Kevés kellemetlenebb dolog van annál, ha az ember erőfeszítéseit nem veszik észre a munkahelyén, ráadásul ilyenkor valószínű, hogy nem is fizetik meg kellően a munkáját. Most a Huffpost cikke alapján összegyűjtöttük 5 ismérvét annak, ha a munkában nem becsülnek meg minket.

Ha nem sikerül előrébb jutnunk a munkahelyünkön, az például nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy úgy érezzük, nem becsülik meg a munkánkat. Könnyen lehet, hogy a munkahelyi légkör miatt tapasztalunk elégedetlenséget, ha mondjuk a főnökünk nem tisztel minket, vagy nem köszöni meg az erőfeszítéseinket. „Ez nagyban függ az egyéntől” – folytatja Escalara. „Volt, aki arról beszélt, hogy számára ezt a munkájáról adott visszajelzés jelenti, ha a főnöke jelzi felé, mennyire számít az ő munkája és hozzájárulást jelent az előrehaladásukhoz.” Sok minden jelezheti, hogy nem értékelik az embert eléggé a munkahelyén, azonban nem mindet olyan egyszerű észre venni.

Magas érzelmi intelligenciára és nagy fokú diplomatikusságra van szükség ahhoz, hogy valakinek ez feltűnjön, mert az elején csak apróságokból mutatkozik meg, ha nem becsülik meg az embert

– magyarázza ezzel kapcsolatban Anyelis Cordero munkatanácsadó.

1. Láthatatlannak érezzük magunkat a csapatban

Az egyik korai jele lehet annak, hogy nem értékelik a munkánkat, hogy nem veszik figyelembe a véleményünket a csapatmegbeszéléseken. Ha ez egy ismétlődő mintává válik, hogy nem hallgatnak meg a kollégáink, vagy az ötleteinket a sajátjukként adják el, akkor annak az lesz üzenete, hogy nem csinálunk semmi értékeset – mondja erről Mary Abbajay menedzsmenttanácsadó. Szerinte ilyenkor először érdemes végig gondolni, hogyan tudnánk egyértelműbben kommunikálni a mondanivalónkat. Ha viszont jól adtuk elő az ötletünket, akkor tegyünk fel kérdéseket a munkatársainknak azzal kapcsolatban, miért nem ment át az üzenetünk.

2. Teljesen elegünk van a munkánkból

Ha nem köt le a munkánk, az bizony gyakran a megbecsülés hiányát jelenti. Az embernek pszichológiai szükséglete, hogy azt érezze, kapcsolódhat másokhoz, akik értékelik és meghallgatják. Ha viszont ezt elveszik valakitől, akkor az elveszti a munkamotivációját is. Amennyiben úgy érezzük, hogy tele a hócipőnk a munkahelyünkkel, és nem érdekel, mi lesz, akkor érdemes elgondolkodni azon, mennyire számítunk a munkatársainknak és a főnökünknek.

3. Nem kapunk komoly feladatot

Ha mindig minket találnak meg a csip-csup feladatokkal, melyeknek semmi köze a valódi munkánkhoz, mint például a kávéfőzés és a jegyzetelés, az elég aggasztó jele annak, hogy nem testálják, miközben mások izgalmas projekteket kapnak, akkor az egy óriási figyelmeztetés, hogy nem becsülnek meg – részletezi a problémát Abbajay.

Ugyan az ilyen apróbb munkák is szükségesek, hogy működjön a csapat, de semmiképp sem kéne egy embernek elvégezni mindet. Mielőtt rábólintunk tizedszerre is, hogy leírunk a meetingen minden fontosat, gondoljuk végig stratégiai szempontból, hogy nekünk mik a prioritásaink. „Minden, amire igent mondunk, nemet jelent egy másik feladatra.”

Ha olyan feladatokat csinálunk, melyek bőven a képzettségi szintünk alatt vannak, akkor a munkánk egyszerűen nem kielégítő

– emlékeztet Lise Vesterlund közgazdászprofesszor. Jó taktika megfontolni, hogy ezek közül a pluszmunkák közül mi az, ami valóban passzol a munkakörünkhöz, esetleg akár segíthet az előrelépésben is – tanácsolja Gorick Ng munkaügyi szakértő. Szerinte érdemes megpróbálni külön pályát találni magunknak, megtalálni, hogy a vezetőink milyen célokat akarnak elérni és olyan feladatokat vállalni, ami ezekhez hozzájárulhat. Ajánljuk fel nekik az ötleteinket és a segítségünket ebben.

4. Állandóan mikromenedzselnek

Vannak helyzetek, mikor semmilyen autonómiánk nem marad. Ha folyamatosan mikromenedzselnek, az elég biztos jele annak, hogy lebecsülnek

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

– mondja Abbajay. „Ilyenkor nem néznek annyiba, hogy bármilyen önállóságot hagyjanak nekünk” – folytatta gondolatmenetét a szakértő. Ha olyan főnökünk van, aki folyamatosan munkánk szoros nyomon követésével van elfoglalva ahelyett, hogy iránymutatásokat adna és segítene pontosabban végezni munkánkat, érdemes lehet felvetnünk neki, hogy más módon kérje számon rajtunk feladatainkat. Fontos, hogy ha úgy adjuk elő a javaslatunkat, hogy csak ki szeretnénk próbálni, hogy a változás jó hatással lehet-e produktivitásunkra, jobb eséllyel egyezik majd bele főnökünk egy ilyen javaslatba, mintha direkt módon arra kérnénk, hogy mostantól véglegesen álljunk át erre az új rendszerre.

5. Remek munkát végzünk, de nem fizetnek meg érte

A bérünk mindig hangsúlyos indikátora annak, mennyire becsüli a cégünk a munkánk értékét. Ha szóban rendszeresen elismerik és dicsérik munkánkat, a teljesítményértékeléseken és a bértárgyaláson azonban már egészen másmilyen visszajelzéseket kapunk, az is azt jelzi, hogy nem valójában nem becsülhetik túl sokra a közös célokért végzett erőfeszítéseinket – árulja el Cordero.

„Alapvetően mindnyájan azért dolgozunk, hogy fizetést kapjunk érte, erről szól egy munkahely” – foglalta össze Escalera. Személy szerint úgy gondolja, hogy a pénz kell, hogy az elsődleges szempont legyen a karrierünkben.

A karrierünk célja ugyanis életünk előremozdítása, az anyagi fedezet megteremtése ahhoz, hogy olyan életünk legyen, amilyet elképzeltünk és fel tervezünk építeni magunknak.

A dolog persze fordítva is igaz, tehát ha bármelyik említett indikátorral szembetalálkozunk és emiatt úgy érezzük, alábecsülnek minket, az jó eséllyel hamarosan a fizetésünkön is meg fog mutatkozni. Ha pedig a mostani fizetésünkből még úgy ahogy boldogulunk, de nem érezzük úgy, hogy eléggé honorálnák vele munkánkat, a munkaügyi szakértő szerint szintén aggodalomra adhat okot. A jelenlegi fizetésünk ugyanis a következő bértárgyaláson megígért emelt bérünk bázisa, 280 ezer forintból pedig nehezebb kialkudnunk egy jövőbeni 350 ezres fizetést, mint mondjuk 320 ezerből.

Ha jó esélyünk van egy közelgő bértárgyaláson emelést kapni, érdemes utánanézni az interneten elérhető bériránytűkben/fizetésösszehasonlító oldalakon, hogy a jelenlegi pozíciónkban és tapasztalatunkkal, milyen fizetés lenne a reálisan elvárható és adott esetben a megbízhatóbbnak vélt, hasonló munkakörben dolgozó kollégáinkat is érdemes körbekérdezni, mennyi pénzt visznek haza. Ezzel felfegyverkezve már sokkal magabiztosabban ülhetünk le a tárgyalóasztalhoz főnükünkkel, hogy kiharcoljuk a minket érzésünk szerint megillető bért, az információink egy részét nyíltan, a diszkrétebbeket akár burkoltan felhasználva az érvelésünkben.

Ismerősen hangzik? Így érdemes változtatni

Ha bármelyik pontban magunkra ismertünk, azt bizony intő jelnek vehetjük, és érdemes lenne elővenni a problémát a főnökünkkel. Ne fogadjuk el a megszokott helyzetet, ha úgy érezzük, ezzel elpazaroljuk a bennünk rejlő potenciált. „Ahelyett, hogy duzzognánk és panaszkodnánk, mint ahogy azt olyan sokan teszik, fogjuk magunkat és csináljunk valamit” – tanácsolja Cordero. „Ne felejtsük el , hogy a karrierünk és fejlődésünk kulcsa a mi kezünkben van. Tartozunk magunknak annyival, hogy kiállunk a céljainkért.”Ha pedig ez nem elég ahhoz, hogy lépjünk valamit, akkor gondoljunk a pénzre, amit azzal veszítünk el, hogy egy olyan munkahelyen maradunk, ahol nem becsülnek meg minket.

Ha nem értékelnek a munkahelyünkön, annak komoly negatív vonzata van anyagilag, Valószínű, hogy ilyen esetben alacsony pozícióban ragadunk, rossz fizetéssel. Jobb elkerülni egy kellemetlen beszélgetést és kevesebbet keresni? A legtöbben nem engedhetik meg maguknak, hogy csendben maradjanak és ne álljanak ki magukért.

– zárja gondolatait Cordero.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.10.04 12:18
Sok minden érdekel, sok “projektem” van, írok róluk, miközben vannak, akik meg azt mondják, vagy a s...
hrdoktor  |  2022.10.03 04:31
A nőgyógyászati betegségeken kívül is vannak olyan betegségek, amelyek nőknél gyakrabban fordulnak e...
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
perfekt  |  2022.09.28 10:30
A devizaáttérés esetei a következők lehetnek: forintról devizára való áttérés, devizáról forintra...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?