32 °C Budapest
600 ezres fizetés, diploma nem kell: rengeteg szakácsot keresnek

600 ezres fizetés, diploma nem kell: rengeteg szakácsot keresnek

2018. október 20. 13:02

Óriási a munkaerőhiány, nehéz helyzetben vannak az éttermek: nehezen találnak felszolgálót, pultost vagy szakácsot. Nem véletlen, hogy van olyan vendéglő, ahol nem elvárás az sem, hogy a leendő munkavállalónak legyen tapasztalata. Igaz, a kezdők nem is keresnek annyit, mint a tapasztalt munkaerő. Találtunk olyan hirdetést, ahol a szakács-konyhafőnöknek havonta 600 ezer forintot fizetnek.

A nyáron sokat lehetett olvasni arról, mekkora gondot okoz a vendéglátóhelyeknek a munkaerőhiány, milyen nehezen találnak pultost, felszolgálót vagy épp szakácsot.

Itt a környéken mindenki megadja az 1000-1200 forintot óránként, azaz, aki akar dolgozni, képzettség nélkül is megkereshet 400 ezer forintot havonta. Csak éppen nincs meg a hajlandóság

- mondta a Népszavának még május végén egy balatonlellei vállalkozó. Nem csak a Balatonnál, a fővárosban, és vidéki városokban is nehéz munkaerőt találni. Az interneten rengeteg helyre keresnek szakácsokat, a fizetések pedig változatos képet mutatnak. Találtunk olyan esztergomi helyet, ahol pályakezdők jelentkezését is várják, "mivel a nyugodt téli időszakban könnyen belejöhetnek a jelentkezők a szakma rejtelmeibe" - áll a hirdetésben. A nyelvtudás sem elvárás. A munkavállónak havonta nettó 180 ezret fizetnének.

Budapesten legalább 300 ezres lehet keresni

A Pénzcentrum által talált hirdetéseket böngészve jól látszik, hogy egy 3-5 év tapasztalattal rendelkező szakács általánosságban nettó 300-360 ezres fizetésre számíthat.

Az egyik 1. kerületi étteremben heti 4 napot kell dolgozni, reggel 9-től éjjel 11 óráig. A fizetés 1400 Ft/óra, plusz ehhez jön még a forgalom utáni jutalék. Azt írják, összességében havonta nettó 320-380 ezer forintot lehet keresni.

Az egyik 22. kerületi családi étterembe is szakácsot vennének fel, a munkaidő reggel 10-től este 22-ig tart, és minden második hétvége szabad. A tapasztalattal rendelkező szakács havonta 300 ezer forintot kereshet.

Ugyancsak 300 ezret lehet keresni a Don Pepe Étteremlánc 11. kerületi éttermében. Havi 15-17 napos munkarendben kell dolgozni, és amennyiben szükséges, szállást is biztosítanak a leendő munkavállalónak.

Egy budapesti belvárosi olasz étterembe tapasztalt szakácsot keresnek, a fizetés nettó 360 ezer forint. Ugyanennyit kínál a leendő munkavállónak egy 18. kerületi étterem, amely a hirdetésben jelzi, ez csak kezdő bér, ha elégedettek a dolgozóval, számíthat béremelésre.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Egy újonnan nyíló belvárosi bisztróba is szakácsot keresnek. Előnyt jelent az angol nyelv társalgási szintű ismerete, a 3-5 év szakmai tapasztalat, és a grill ételek készítésében szerzett tapasztalat. A szakács-konyhafőnök - akinek feladata lesz az étlap kialakítása, az alapanyagok megrendelése, a beszerzés koordinálása és a konyha önálló vezetése - havi 600 ezer forintos fizetésre számíthat.

Vidéken kevesebb a fizetés

Míg a legtöbb budapesti álláshirdetésben feltüntetik a fizetést, addig a vidéki éttermek hirdetéseiben csak elvétve találtunk arra vonatkozó információt, mennyit fizetnek a leendő munkavállalónak.

Debrecenben az egyik pubba keresnek 1-3 év szakmai tapasztalattal rendelkező szakácsot, akinek havonta 15 napot kell dolgoznia. A fizetés nettó 200 ezer forint.

Kecskeméten az egyik étterembe szintén 1-3 év tapasztalattal rendelkező szakácsot vennének fel, hetente 40-50 órát kell dolgozni, és két szabadnapot biztosítanak. A fizetés nettó 240 ezer forint.

Siófokon egy olasz étterembe keresnek 5-10 éves tapasztalattal rendelkező konyhavezetőt, de a nyelvtudás nem feltétel. Havonta nettó 380 ezer forintot fizetnek a leendő munkavállalónak.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.08.17 11:35
Utóirat előiratként. Ezt a postot eredetileg a Linkedin-re írtam közvetlenül. Idementem az örökkéva...
laskainelli  |  2022.08.16 21:28
A párkapcsolatban (mint minden emberi kapcsolatban) a távolodás természetes jelenség. A problémát ak...
coachco  |  2022.08.15 15:19
Amikor 1986-ban a diplomamunkámat egy olasz témából írtam, még fogalmam sem volt róla, milyen csodál...
perfekt  |  2022.08.15 08:41
A 34/2021 ITM rendelet értelmében a jövőben csak azok a szakemberek végezhetnek égéstermék-elvezető...
hrdoktor  |  2022.08.15 04:15
A várandósság miatt megnehezülhet a nők számára a munkahelyi helytállás. Milyen jogaik vannak, hogya...
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?