6 °C Budapest
Kiderült: ennyit lehet keresni benzinkutasként egy pesti OMV-nél

Kiderült: ennyit lehet keresni benzinkutasként egy pesti OMV-nél

2018. május 16. 11:30

Egyre több cég ad fel álláshirdetés a pozícióhoz tartozó bér konkrét megjelölésével. Heti gyűjtésünkben a benzinkutak, autómosók, és autókozmetikák világába kalauzoljuk el az elérhető fizetésekre kíváncsi olvasóinkat.

Egyre inkább transzparenciában gondolkodnak bérek tekintetében a hazai cégek. Noha a trendet főként a munkaerőhiány szüli, a kiskereskedelemben és turizmus-vendéglátásban már alig-alig akad olyan pozíció, ahol ne a kezdő és elérhető fizetés konkrét megjelölésével toboroznának a munkaadók, de a gyakorlatra már a legtöbb hazai ágazatban van példa. Tradícióról persze továbbra sem beszélhetünk, de a folyamat magáért beszél.

Tóth Tamara, a Monster Magyarország Kft. operatív vezetője szerint a teljes transzparenciához az kellene, ha már kisiskolás korban elkezdődne az edukáció. Mint azt a Pénzcentrumnak adott interjújában elárulta, "általánosságban elmondható, hogy nemzetközi összehasonlításban mi magyarok nem szeretjük nyilvánosan kezelni a saját fizetésünket. Azt sem feltétlenül gondolom, hogy minden szektor fel van arra készülve, hogy nyilvánossá tegye a fizetéseit. Ha teoretikusan nézem, a totális transzparencia ma csak ott működhet, ahol kizárólag fizikai munkásokat alkalmaznak."

Nógrádi József, a Trenkwalder régióvezetője szerint az elmúlt egy évben alakult át annyira a piac, hogy azon cégek, amelyek nem bérrel hirdetnek, 50 százalékkal alacsonyabb mértékben tudják elérni a munkavállalókat a hirdetéseiken keresztül. Mint azt a Pénzcentrumnak adott interjújában elárulta, sok cég - főleg vezető vállalatok -, amelyek időben igyekeznek a piaci igényekre reagálni, a béremeléseiket már sajtónyilvánosság előtt jelentik be, pont azért, hogy kihasználva a médiaelőnyöket a lehető legtöbb jelöltet érjék el és képesek legyenek az adott régióban elszívni a többi versenytárs elől a munkavállalókat.

Azt látjuk, hogy míg korábban az egy nagyon szenzitív információ volt, hogy ki milyen javadalmazási mértékkel foglalkoztatja a munkavállalókat, addig mára átestünk a ló túloldalára, és kifüggesztve bérrel hirdetnek a cégek. Hasonló kampányok nap mint nap zajlanak az országban, ahol kifejezetten ezt próbálják felmérni a cégek, hogy ki milyen bérért hajlandó váltani, mik azok a bérek, amiket a munkavállalók kívánatosnak tartanak egyes pozíciókban, egyes szektorokban

- fogalmazott Nógrádi József.

Amennyiben tehát szondázzuk a friss álláshirdetéseket, egyértelművé válik, hogy a transzparencia sokszor már alapérték, így egyre ritkábban futhatunk olyan semmitmondó bérajánlatokba, mint a "versenyképes jövedelem", a "kiemelt bérezés", vagy a "magas kereseti lehetőség". A transzparens álláshirdetésekből nem csak álláskeresőként, hanem a munkáltatóhoz lojális munkavállalóként is profitálhatunk. Az álláshirdetésekben szereplő bérekkel ugyanis azt is könnyedén megítélhetjük, hogy mennyire becsül meg minket jelenlegi munkaadónk.

Ha úgy érezzük, van mozgástér, álljunk bátran a főnök elé!

És, hogy ezen a héten se maradjunk konkrétumok híján, ezúttal a Jófogás álláshirdetéseit vettük alaposabban is górcső alá. Heti gyűjtésünkben egy szűk szegmensre fókuszáltunk, a benzinkutak, autómosók, és autókozmetikák világába kalauzoljuk el a munkaerő-piaci aktualitásokra, főként bérhelyzetre fogékony olvasókat, na meg az álláskeresőket. Előre szólunk, gyűjtésünk során meglepő fizetésekkel is találkoztunk. Nézzük a felhozatalt!

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Teljes munkaidő, fő és mellékállában is - nettó 133 ezer Ft/hó

XVII. kerületben lévő, állandó ügyfélkörrel rendelkező kézi autómosó-kozmetikába keresünk megbízható női-férfi kollégákat hosszú távra, akár betanítással is! Fő és mellékállában is végezhető! Napi bérkifizetés! Munkakezdés azonnal

- olvasható a Csilivili autómosó Kft. álláshirdetésében, amelyből az is kiderül, hogy a jelentkezők 200 ezer forintos bruttó bérre számíthatnak.

Ez a Pénzcentrum kalkulációi szerint, adókedvezmények nélkül 133 ezer forintos havi nettót jelent

Teljes munkaidő, nappali munkavégzés - nettó 280 ezer Ft/hó

Budapest VII. kerületben található Mezcon Kézi Autómosóba keresünk 2 fő megbízható, munkájára igényes munkatársat nappalos műszakra, bejelentett, hosszú távú munkalehetőséggel. Cégünk 20 éves múlttal rendelkezik az autóápolás területén. Ha nincs gyakorlatod az sem baj, betanítunk! (...) Akár szállást is tudunk biztosítani mely nem munkásszálló, hanem egy általunk fenntartott lakás az V. kerületben a Bazilika mellett 15 perc sétára a munkahelytől

- írja hirdetésében a Parkolóház Autómosó Kft. A pályázóknak további segítség, hogy a cég nem bajlódik a bruttóval, feketén-fehéren leírják:

"Kereseti lehetőség: 240.000 Ft. - 280.000 Ft. (nettó!!!)"

6 órás műszak, éjszakai munkavégzés - nettó 11970 Ft/nap

Hosszú távú, biztos munkahelyre keresünk kútkezelő és shopos munkatársakat Kerepesi úti (X.) és Budafoki úti (XI.) OMV töltőállomásokra, kétműszakos vagy állandó éjszakás munkarendbe. Tapasztalat vagy kereskedelmi végzettség előnyt jelent. Főállású és részmunkaidős megoldás is lehetséges

- derül ki a P-Station Kft. álláshirdetéséből. A foglalkoztatás jellegénél annyit írnak, hogy 6 órás részmunkaidős pozícióról van szó, amelyért napi (ez nem egyértelmű, de ha nem elírás az összeg, akkor vélhetően napi bérről van szó - a szerk.) 18 ezres bruttóra számíthat a pályázó.

Ez a Pénzcentrum kalkulációi szerint, adókedvezmények nélkül 11 970 forintos napi nettót jelent.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.04.12 08:32
A Kormány a T/15395. számú törvényjavaslat benyújtásával a 25 év alatti fiatalok munkaerőpiaci részv...
hrdoktor  |  2021.04.12 06:28
Más függőséggel, az alkoholizmussal vagy a szerencsejáték-függőséggel ellenétben a munkamániát nagyo...
coachco  |  2021.04.09 20:02
Sokkal korábban ébredek, mint kellene. Kellene? Egy ideje jóformán bármeddig alhatnék, alig van regg...
legacykft  |  2021.04.09 18:00
Bő egy év pandémiás időszak után belátható közelségbe került a “nyitás”, a régi életünkhöz való viss...
kovacstunde  |  2021.04.05 09:06
  Az emberek többsége nem szereti, ha ellenőrizve vannak, mert azt személyes szabadságuk korlátozás...
NAPTÁR
Tovább
2021. április 13. kedd
Ida
15. hét
EZT OLVASTAD MÁR?