28 °C Budapest
830 ezret kaszálhatsz buszsofőrként Németországban: holnap indulhatsz

830 ezret kaszálhatsz buszsofőrként Németországban: holnap indulhatsz

2017. augusztus 16. 15:10

Sok szó esett mostanában a hazai buszsofőrökről, arról, hogy milyen körülmények között dolgoznak illetve mennyit keresnek. Ebben a szektorban is tombol a munkaerőhiány, sokan ugyanis külföldre távoztak. A Pénzcentrum annak járt utána, hogy mennyit lehet buszsofőrként keresni az álláshirdetések alapján, az Európai Unió egyes tagországaiban.

Nemrég foglalkoztunk a Pénzcentrumon a hazai buszsofőrök fizetésévelés munkakörülményeivel. Hazai szinten nem keveset, nettó 200 ezer forintot kereshetnek kezdőként, ám fel-felvetődött különböző szereplőkkel való beszélgetéseink folyamán, hogy külföldön bizony ennek a fizetésnek a sokszorosát lehet megkeresni.

Az Európai Unió minden állampolgára számára biztosítja a szabad munkavállalás jogát bármelyik tagországban. Ezen jog gyakorlásához nagy segítséget nyújt az Európai Foglalkoztatási Mobilitási Portál (EURES), ahol 2017. augusztus 16-án közel másfél millió állás várt betöltésre. Buszsofőrök esetén a munkavállalást jelentősen megkönnyíti, hogy a magyar jogosítvány az összes EU-s tagállamban is érvényes.

Az EURES portálon néztünk szét, hogy milyen álláshirdetések várják a magyar buszsofőröket az EU tagállamaiban.

Franciaország

Franciaországban, Provence-Alpes-Côte d'Azur régióban keresnek 2-5 év gyakorlattal buszsofőröket iskolabusz vezetésére, ideiglenes munkaszerződéssel. A legkorábbi műszak 4:30-kor kezdődik, a legkésőbbi pedig éjfélkor ér véget, hetente 35 órát kell dolgozni. A hirdetésben nem közölnek elvárást iskolai végzettséggel kapcsolatban.

A konkrét hirdetés ide kattintva érhető el.

A bruttó fizetés 1 686 euro, ami 512 103 forint

Németország

Németország dél-nyugati részére, Offenburgba keresnek németül legalább alapfokon beszélő sofőröket, szintén iskolabuszra. A munkahét 39 órás, Ebben a hirdetésben sem tüntetnek fel elvárást iskolai végzettséggel kapcsolatban.

A konkrét hirdetés ide kattintva érhető el.

A bruttó fizetés 2 737 euro, ami 832 368 forint

Szlovénia

Kelet-Szlovéniában, a magyar határon is keresnek buszsofőröket ideiglenes szerződéssel, a hazaihoz hasonló 40 órás munkahéttel.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A konkrét hirdetés ide kattintva érhető el.

A bruttó fizetés 810 euro, ami 246 334 forint

Málta

Máltán a helyi tömegközlekedési vállalat keres buszsofőröket határozatlan idejű szerződéssel. A munkahét itt is 40 órás.

A konkrét hirdetés ide kattintva érhető el.

A bruttó fizetés 833 - 1 000 euro, ami 253 439 - 304 115 forint

Egyesült Királyság

Brexit ide vagy oda, továbbra is tárt karokkal várják a brit közszférába a sofőröket. Londonban elérhetőek buszsofőr pozíciók teljes állásban és részmunkaidőben is. Az órabér 10 és 15 angol font közötti, érthető okokból előnyben részesítik azt, akinek van emeletes buszos tapasztalata.

A konkrét hirdetés ide kattintva érhető el.

A bruttó fizetés 1 840 - 2 760 font, ami 614 891 - 922 419 forint

A fenti munkalehetőségeket csupán példaként emeltük ki, ezeken kívül is rengeteg sofőröknek kínált állás közül lehet még válogatni. Ráadásul nemcsak az általunk kiemelt országokban keresnek autóbuszsofőröket. Sok lehetőség van még Svájcban, Svédországban, Dániában, Finnországban és Norvégiában is, csak ezen hirdetésekben nem voltak feltüntetve a fizetések, ugyanakkor, abban biztosak lehetünk, hogy ezeken a helyeken szintén a magyar fizetések sokszorosát lehet megkeresni.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?