830 ezret kaszálhatsz buszsofőrként Németországban: holnap indulhatsz

830 ezret kaszálhatsz buszsofőrként Németországban: holnap indulhatsz

2017. augusztus 16. 15:10

Sok szó esett mostanában a hazai buszsofőrökről, arról, hogy milyen körülmények között dolgoznak illetve mennyit keresnek. Ebben a szektorban is tombol a munkaerőhiány, sokan ugyanis külföldre távoztak. A Pénzcentrum annak járt utána, hogy mennyit lehet buszsofőrként keresni az álláshirdetések alapján, az Európai Unió egyes tagországaiban.

Nemrég foglalkoztunk a Pénzcentrumon a hazai buszsofőrök fizetésévelés munkakörülményeivel. Hazai szinten nem keveset, nettó 200 ezer forintot kereshetnek kezdőként, ám fel-felvetődött különböző szereplőkkel való beszélgetéseink folyamán, hogy külföldön bizony ennek a fizetésnek a sokszorosát lehet megkeresni.

Az Európai Unió minden állampolgára számára biztosítja a szabad munkavállalás jogát bármelyik tagországban. Ezen jog gyakorlásához nagy segítséget nyújt az Európai Foglalkoztatási Mobilitási Portál (EURES), ahol 2017. augusztus 16-án közel másfél millió állás várt betöltésre. Buszsofőrök esetén a munkavállalást jelentősen megkönnyíti, hogy a magyar jogosítvány az összes EU-s tagállamban is érvényes.

Az EURES portálon néztünk szét, hogy milyen álláshirdetések várják a magyar buszsofőröket az EU tagállamaiban.

Franciaország

Franciaországban, Provence-Alpes-Côte d'Azur régióban keresnek 2-5 év gyakorlattal buszsofőröket iskolabusz vezetésére, ideiglenes munkaszerződéssel. A legkorábbi műszak 4:30-kor kezdődik, a legkésőbbi pedig éjfélkor ér véget, hetente 35 órát kell dolgozni. A hirdetésben nem közölnek elvárást iskolai végzettséggel kapcsolatban.

A konkrét hirdetés ide kattintva érhető el.

A bruttó fizetés 1 686 euro, ami 512 103 forint

Németország

Németország dél-nyugati részére, Offenburgba keresnek németül legalább alapfokon beszélő sofőröket, szintén iskolabuszra. A munkahét 39 órás, Ebben a hirdetésben sem tüntetnek fel elvárást iskolai végzettséggel kapcsolatban.

A konkrét hirdetés ide kattintva érhető el.

A bruttó fizetés 2 737 euro, ami 832 368 forint

Szlovénia

Kelet-Szlovéniában, a magyar határon is keresnek buszsofőröket ideiglenes szerződéssel, a hazaihoz hasonló 40 órás munkahéttel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A konkrét hirdetés ide kattintva érhető el.

A bruttó fizetés 810 euro, ami 246 334 forint

Málta

Máltán a helyi tömegközlekedési vállalat keres buszsofőröket határozatlan idejű szerződéssel. A munkahét itt is 40 órás.

A konkrét hirdetés ide kattintva érhető el.

A bruttó fizetés 833 - 1 000 euro, ami 253 439 - 304 115 forint

Egyesült Királyság

Brexit ide vagy oda, továbbra is tárt karokkal várják a brit közszférába a sofőröket. Londonban elérhetőek buszsofőr pozíciók teljes állásban és részmunkaidőben is. Az órabér 10 és 15 angol font közötti, érthető okokból előnyben részesítik azt, akinek van emeletes buszos tapasztalata.

A konkrét hirdetés ide kattintva érhető el.

A bruttó fizetés 1 840 - 2 760 font, ami 614 891 - 922 419 forint

A fenti munkalehetőségeket csupán példaként emeltük ki, ezeken kívül is rengeteg sofőröknek kínált állás közül lehet még válogatni. Ráadásul nemcsak az általunk kiemelt országokban keresnek autóbuszsofőröket. Sok lehetőség van még Svájcban, Svédországban, Dániában, Finnországban és Norvégiában is, csak ezen hirdetésekben nem voltak feltüntetve a fizetések, ugyanakkor, abban biztosak lehetünk, hogy ezeken a helyeken szintén a magyar fizetések sokszorosát lehet megkeresni.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.04.16 18:55
A pandémia előtt nagyon megbecsültük azt a heti egy-két home office-t, ami nagyvállalati környezetbe...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
hrbonbon  |  2021.04.14 12:31
A napokban két Linkedin posztot olvastam IT recruitment témakörben, amelyek elgondolkodtattak. Az e...
perfekt  |  2021.04.12 08:32
A Kormány a T/15395. számú törvényjavaslat benyújtásával a 25 év alatti fiatalok munkaerőpiaci részv...
hrdoktor  |  2021.04.12 06:28
Más függőséggel, az alkoholizmussal vagy a szerencsejáték-függőséggel ellenétben a munkamániát nagyo...
NAPTÁR
Tovább
2021. április 17. szombat
Rudolf
15. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Április 17.
Cirkuszok világnapja
EZT OLVASTAD MÁR?