12 °C Budapest
Ilyet is lehet tanulni az egyetemen? Egyesek modern kori rabszolgaságnak tartják

Ilyet is lehet tanulni az egyetemen? Egyesek modern kori rabszolgaságnak tartják

2016. szeptember 14. 11:00

Az elmúlt években számos nemzetközi vállalat nyitott Magyarországon üzleti szolgáltató központot (Shared Service Center, SSC), melyek munkalehetőséget biztosítanak a frissen végzett hallgatók számára. Az ősztől egy könyvvizsgáló cég-a Szegedi Tudományegyetemmel közösen SSC képzést indít. Vajon mire jó egy ilyen kurzus?

.

A BDO Magyarország közlemény szerint Magyarország egyik lényeges gazdasági kitörési pontja, hogy ne csak gyártó-üzemek, hanem a multinacionális vállalatok üzleti háttértámogató központjai is hazánkba települjenek. A GE, BP, Cognizant, Lexmark, Morgan Stanley és még további vállalatok már most több ezer embernek adnak munkát Budapesten és néhány vidéki nagyvárosban. A tevékenységi körök között pénzügyi, munkaügyi és adminisztrációs feladatok találhatók, továbbá a munkatársak jelentős része felsőfokú végzettséggel rendelkezik.

Azt látjuk, hogy az egyetemekről frissen kikerülő munkavállalók számára újdonság az ennyire multikulturális környezet, nem tanulták és ezért nem ismerik a nemzetközi elvárásokat, valamint nyelvi és szakmai hiányosságok is vannak. Mi ezeket a problémákat az ügyfeleinkkel való kapcsolattartás során beazonosítottuk és örülünk, hogy a Szegedi Tudományegyetem nyitott volt és közösen kialakítottunk egy képzési programot

- nyilatkozta Jamniczky Andrea, a BDO Magyarország HR és Üzletfejlesztési igazgatója.

A Szegedi Tudományegyetem a szeptemberben induló félévben kínálja a kifejezetten SSC-ismereteket nyújtó kurzusát, amelyre most 30 hallgató felvétele lehetséges. A kurzus 1 szemeszter időtartamú és államilag támogatott, valamint költségtérítéses hallgatók is felvehetik. A tananyagot a tanácsadó cég 5 munkatársa fejlesztette a SZTE tanáraival közösen.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Szegedi Tudományegyetemen, különösen a Gazdaságtudományi Karon és a Bölcsészettudományi Karon végzett hallgatók közül is sokan választják az SSC szektor cégeit első munkahelyükként. A speciális kurzus indításával az a célunk, hogy hallgatóinkat még jobban felkészítsük az SSC-kben való munkavállalásra

- hangsúlyozza Vilmányi Márton, a Szegedi Tudományegyetem dékánja.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06