23 °C Budapest

Címke: szeged (31 cikk)

Pénzcentrum | 2020. november 8. 19:07

Két magyar egyetem együtt kutatja a Covid-19 genetikai vonatkozásait

A Szegedi és a Pécsi Tudományegyetem kutatói áprilisban összeállítottak egy olyan projekttervet, amelyben nagyon részletesen leírták azt, hogy milyen metódus, milyen beválogatás és kizárási kritériumok mellett fognak mintát gyűjteni 1000 Covid-fertőzött betegtől, és milyen módszerekkel dolgozzák fel azokat.

Gosztola Judit | 2019. szeptember 24. 11:32

Ezek a magyarok bármikor találnak munkát: 40 fölött is kapósak

Egy évtizede érkezett Magyarországra a BP Globális Szolgáltató Központja, amely budapesti székhelye mellett 2017-ben Szegeden is irodát nyitott, 500 új munkahelyet teremtve. Rengeteget változott a munka világa az elmúlt 10 évben, amihez a cégeknek is alkalmazkodni kell - mondta el a Pénzcentrumnak Knezevics Viktor. A cég országigazgatója beszélt arról is, a náluk a sokszínűségnek az is eleme, hogy várják a tapasztalt munkaerőt és a karrierváltókat egyaránt. Interjú.

Pénzcentrum | 2018. szeptember 2. 11:30

200 ezer forintot rejtő tárcát talált a piacozó: ez lett az ügy vége

Kétszázezer forint feletti összeget talált a szegedi Mars téren elveszített pénztárcában egy, a piacon régóta áruló őstermelő. A megtaláló azonban ahelyett, hogy zsebre rakta volna a pénzt, leadta azt a piacigazgatóságon. Ahol kitartó munkával végül megtalálták a tárca eredeti gazdáját.