Andy Vajna sógornője a bizonyíték arra, hogy...

2015. június 17. 16:29

Andy Vajna sógornője a bizonyíték arra, hogy idehaza, fiatalként is lehet biztos egzisztenciát teremteni. Ehhez nem kell külföldre utazni és elvenni más munkáját.

Megnyugtató érzés olyan fiatalokról hallani, akik a saját lábukon állnak, akik saját erejükből boldogulnak - fogalmazódott meg bennünk a gondolat, miközben arról olvastunk minap a Blikk hasábjain, hogy

Palácsik Lilla, vagyis a filmügyi kormánybiztos Andy Vajna 21 éves sógornője egy budai luxuslakásban önálló életet kezdett.

Lilla a bulvárlapnak megerősítette: a szülei és a családja segítségével bérli az ingatlant, de azt nem részletezte, hogy mekkora a lakás, illetve, hogy annak bérleti díját a családtagok milyen arányban adták össze. A lap információi szerint a villapark legkisebb lakása 60 nm-es, aminek a lakbére 1500 euró körül van, de a komplexumban 140 nm-es lakás is bérelhető.

Kifogás? Az van!

Nos, aki 21 évesen minden gond nélkül ki tud fizetni - párjával és családi segítséggel is - havonta minimum 465 ezer forintot bérleti díjra (+rezsi) az mindenképp követendő példaként szolgálhat korosztályának.

Az otthonlakó fiatalok 60 százaléka ugyanis annyira lusta, hogy nem akar önálló háztartásba költözni.

A statisztikák szerint a 19-29 éves korosztály mindössze 10 százaléka él saját tulajdonú, és mintegy 25-30 százaléka bérelt ingatlanban, a többiek pedig természetesnek veszik, hogy a családi fészekben szüleik főznek és mosnak rájuk. A felmérések szerint egyébként főleg a nők (ezt ugye Lilla is igazolja), az idősebbek és a Budapesten lakók szeretnének önállósodni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A naplopó fiatalság leggyakoribb kifogása az önállósodással szemben pedig az, hogy nem rendelkeznek a bérléshez (is) elengedhetetlen biztos jövedelemmel, a vásárláshoz szükséges önerőről pedig már nem is beszélve. Pedig a KSH friss adatai szerint informatikusként akár már 181 ezres nettót is hazavihetnek a diplomás alapszakos pályakezdők.

Az pedig, hogy pályakezdő bölcsészként, pedagógusként, agrárszakemberként vagy esetleg ápolónőként itthon nem lehet annyit keresni (mondjuk kezdő informatikusként sem), amennyiből kijön egy budai luxulakás bérleti díja, nem lehet kifogás. Vegyünk példát Andy Vajna 21 éves sógornőjéről, aki bebizonyította, az amerikai álom itthon is lehetséges.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
hrdoktor  |  2023.01.23 04:31
Manapság az emberek többsége ülő életmódot folytat, vagyis a napja nagy részét ülve tölti, ami az eg...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?