23 °C Budapest

A NAV hálójában Berki Krisztián: miért keresik?

Pénzcentrum
2014. június 19. 17:28

Az Édes élet sztárja ellen már több, mint tucatnyi bejelentés érkezett adóügyei miatt. Az adóhatóság illetékese szerint nem adhatnak ki információt folyamatban lévő ügyekről, azonban az is igaz, hogy tavaly a NAV ellen indított perek egy negyedét elveszítette a hatóság.

A bolondját járatja a NAV-val (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) Berki Krisztián? Az Édes élet sztárja ellen már több tucat bejelentés érkezett az adóhivatalhoz, de úgy tűnik, hogy továbbra sem találnak rajta fogást. Ez leginkább azért érdekes, mert Berki cége, a BK Management Group már hónapok óta rajta van az adóhatóság végrehajtási listáján. Amikor felhívtuk Berkit, hogy megtudjuk, mekkora a baj, előbb elismerte, hogy kapott értesítést az adóhatóságtól, majd felháborodva közölte, az irodájában ül, s minden rendben van a céges ügyeivel. Hiába kértük, hogy tegye tisztába, mi lehet a háttérben, és egy kis összegű tartozás okozhatta-e a bajt, ő elzárkózott ettől - tudtuk meg a Blikktől.

A NAV illetékesei nem erősítették meg azt, hogy Berki ellen már több bejelentés is érkezett, de információink szerint igazán komoly szankciót azóta sem alkalmaztak ellene és a cége ellen, de azt a tájékoztatást kaptuk, hogy konkrét ügyben nem adhatnak felvilágosítást. Egy neve elhallgatását kérő bennfentes azonban általánosságban elmondta: az, hogy az adóhatóság nem veri nagydobra a történteket, az nem jelenti azt, hogy ne folytatná le a vizsgálatot.

Nem csak adatvédelmi okok állnak a titok mögött

Ennek az is lehet az oka, hogy érdemes lehet az adóhivatallal vitatkozni, legalábbis ezt támasztják alá a legfrissebb peradatok. Tavaly ugyanis a másodfokú eljárások esetében az adóhivatal a panaszosok 23 százalékának adott igazat. A közérdekű bejelentések száma kismértékben nőtt tavaly, ám a 37 ezer bejelentés töredékéből lett csak ügy.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Tavaly mintegy 37 ezer közérdekű bejelentést kapott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - derül ki az adóhatóság most nyilvánosságra hozott 2013-as Évkönyvéből. A bejelentések száma kis mértékben nőtt az előző évhez mérten. A bejelentések 42 százaléka volt nevesített, legtöbb esetben névtelenül érkezett feljelentés. A bejelentések elsősorban az adó (nem)fizetéssel, a munkaügyi szabálytalanságokkal vagy a jövedéki visszaéléssel voltak kapcsolatosak. A 37 ezer bejelentésből 13 ezer ment át a NAV előzetes szűrőjén, végül 8400 vizsgálat indult. A vizsgáltra átadott ügyek egy része a nemzeti dohányboltok működésével, az illegális fémkereskedelemmel, a fekete foglalkoztatással voltak összefüggésben.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?