A NAV hálójában Berki Krisztián: miért keresik?

Pénzcentrum
2014. június 19. 17:28

Az Édes élet sztárja ellen már több, mint tucatnyi bejelentés érkezett adóügyei miatt. Az adóhatóság illetékese szerint nem adhatnak ki információt folyamatban lévő ügyekről, azonban az is igaz, hogy tavaly a NAV ellen indított perek egy negyedét elveszítette a hatóság.

A bolondját járatja a NAV-val (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) Berki Krisztián? Az Édes élet sztárja ellen már több tucat bejelentés érkezett az adóhivatalhoz, de úgy tűnik, hogy továbbra sem találnak rajta fogást. Ez leginkább azért érdekes, mert Berki cége, a BK Management Group már hónapok óta rajta van az adóhatóság végrehajtási listáján. Amikor felhívtuk Berkit, hogy megtudjuk, mekkora a baj, előbb elismerte, hogy kapott értesítést az adóhatóságtól, majd felháborodva közölte, az irodájában ül, s minden rendben van a céges ügyeivel. Hiába kértük, hogy tegye tisztába, mi lehet a háttérben, és egy kis összegű tartozás okozhatta-e a bajt, ő elzárkózott ettől - tudtuk meg a Blikktől.

A NAV illetékesei nem erősítették meg azt, hogy Berki ellen már több bejelentés is érkezett, de információink szerint igazán komoly szankciót azóta sem alkalmaztak ellene és a cége ellen, de azt a tájékoztatást kaptuk, hogy konkrét ügyben nem adhatnak felvilágosítást. Egy neve elhallgatását kérő bennfentes azonban általánosságban elmondta: az, hogy az adóhatóság nem veri nagydobra a történteket, az nem jelenti azt, hogy ne folytatná le a vizsgálatot.

Nem csak adatvédelmi okok állnak a titok mögött

Ennek az is lehet az oka, hogy érdemes lehet az adóhivatallal vitatkozni, legalábbis ezt támasztják alá a legfrissebb peradatok. Tavaly ugyanis a másodfokú eljárások esetében az adóhivatal a panaszosok 23 százalékának adott igazat. A közérdekű bejelentések száma kismértékben nőtt tavaly, ám a 37 ezer bejelentés töredékéből lett csak ügy.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Tavaly mintegy 37 ezer közérdekű bejelentést kapott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - derül ki az adóhatóság most nyilvánosságra hozott 2013-as Évkönyvéből. A bejelentések száma kis mértékben nőtt az előző évhez mérten. A bejelentések 42 százaléka volt nevesített, legtöbb esetben névtelenül érkezett feljelentés. A bejelentések elsősorban az adó (nem)fizetéssel, a munkaügyi szabálytalanságokkal vagy a jövedéki visszaéléssel voltak kapcsolatosak. A 37 ezer bejelentésből 13 ezer ment át a NAV előzetes szűrőjén, végül 8400 vizsgálat indult. A vizsgáltra átadott ügyek egy része a nemzeti dohányboltok működésével, az illegális fémkereskedelemmel, a fekete foglalkoztatással voltak összefüggésben.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
vezetoi-coaching  |  2023.09.24 15:21
My 2 cents ehhez… eleve a kérdés iroda vs HO a dolgozó populáció bár nem kicsi, de mégis csak egy sz...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
perfekt  |  2023.09.20 16:24
Üdvözlünk az egyre fejlődő digitális korszakban, ahol a közösségi média nem csak szórakozás, hanem a...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 26. kedd
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM