7 °C Budapest

Tovább bővül a balatoni hajóflotta

2013. április 15. 09:04

Két gyorshajóval bővül a nyár végére a Balatoni Hajózási Zrt. flottája - írja a Világgazdaság.

Miután üzletileg sikeres az öt éve 30 millió forintért vásárolt 13 személyes gyorshajó, a Fonyód és Badacsony közt közlekedő Calypso, idén két, egyenként 193 ezer euróba kerülő 20-25 személyes gyorshajót vásárol a Balatoni Hajózási Zrt. (BH). Az első augusztusban, a második szeptemberben érkezik a tóra.

A hajóvásárlás ahhoz a 230 millió forintos projektcsomaghoz tartozik, aminek 40 százalékát nyerte el vissza nem térítendő támogatásként a cég. A projekt többi eleme a siófoki mólórekonstrukció 65-70 millió forintba kerülő befejezése, valamint a tihanyi személyhajó kikötő felújítása.

A 2014 és 2020 közti időszakra vonatkozó tervek szerint ugyanakkor a vízibuszokat újabb hajókra cserélné a társaság, de már a közeljövőben szeretnék elérni, hogy a sármelléki repülőtérre ne csak a Keszthelyre és Hévízre, hanem Siófokra és Füredre utazó külföldiek is érkezzenek. A keszthelyi kikötőből gyorshajóval szállítanák a vendégeket a Balaton északi-medencéjének szállodáihoz.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm